Full fart på Flyinge

Dette innlegget ble publisert 16. oktober 2009 og innholdet kan være utdatert.

Scharmeur e. Schwadroneur/Napoleon og Malin Rinne under unghest-VM i Verden i år. Også det svenske avlschampionatet er i full gang.

Allerede tirsdag denne uken var de første hestene i ringen. 36 seksåringer startet den innledende runden hvor seieren gikk til Scharmeur 1167 ridd av Malin Rinne. Den kårede hingsten etter Schwadroneur/Napoleon oppnådde 82 prosent.

Onsdag var ytterligere 24 seks år gamle dressurhester til start. Denne klassen ble vunnet av Briar-sønnen William D ridd av Yvonne Österholm med 74 prosent. Seksårsfinalen går lørdag formiddag med 17 hester til start.

Den innledende femårsklassen ble vunnet av Don Scudo ridd av Charlotte Haid-Bondergaard. Vallaken etter Blue Hors Don Schufro/Escudo II oppnådde 83,4 prosent.

Kårede Belamour 1151 ridd av Susanne Gielen ble nummer fire etter å ha oppnådd 78 prosent. Hingsten etter Belissimo M/Lord Sinclair I har inngått i Flyinges hingstekolleksjon denne sesongen og står oppført med 56 bedekninger i Sverige.

Del to av femårsklassen for dressurhestene går i formiddag.

Fireåringene var også i aksjon torsdag. Klassen som hadde 50 startende ble vunnet av Maserati ridd av Olof Axelsson. Metal-sønnen som har Tip Top på morssiden oppnådde 83 prosent. Minna Telde og Isac etter Hip Hop/Master tok andreplassen med 82,6 prosent.

Tredjeplassen gikk til den kårede hingsten Santiago 1176 ridd av Jan Brink. Han er etter Saigon/Flemmingh og fikk 19 bedekninger i fjor. Ekvipasjen oppnådde 82 prosent på Flyinge i går.

Mange unge spranghester
Også de unge spranghestene har vært aktive over de siste dagene. Onsdag var det løshopping for de tre år gamle hestene. Ti hester gikk videre til finalen på lørdag.

Torsdag var det innledende runder for de 4-, 5- og 6-år gamle hestene. Over 200 femåringer stilte til start og 85 av disse gikk feilfritt. I formiddag er det klart for runde to før det avgjøres hvem som får starte søndagens finale.

Av drøyt 100 deltakere kom 33 seg feilfritt rundt seksårsbanen i den første kvalifiseringen. Hingsten Cardento skilte seg ut som far til hele 8 av disse. Også seksåringene skal til start igjen i dag fredag.

60 fireåringer forsøkte seg på fireårsklassen torsdag kveld. Finske Pia Pantsu og No Worries etter No Limit/Voltaire var best i den innledende runden, fulgt av Emma Emanuelsson på Apitano etter Kojak/Aramis de la Cense og Arnold Assarsson på Contant Q etter Contendro/Indoctro. Fjerde og femteplassen tok Fredrik Linell på Tornado og Tellus, begge etter Tornesch/Cardento.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*