Unghestene i gang på AEG

Dette innlegget ble publisert 20. februar 2018 og innholdet kan være utdatert.
Norskoppdrettede Frølandshagens Zafirah e. Tobajo Picez/Laurin ligger godt an etter to seirer av to mulige i 5-årsklassen før finalen.


To kvalifiseringsrunder er overstått, og unghestene er klare for finalene onsdag på Arctic Equestrian Games. 

1. kvalifisering

Søndagens innledende runde vitnet om at AEG er et krevende stevne for unghester, med en arena som blant annet er tett på publikum. Overgangen var stor for enkelte, men de fleste unghestene kom seg greit igjennom banene. 

Blant 5-åringene var det Norsk Varmblod-hoppen Frølandshagens Zafirah e. Tobajo Picez/Lauren som vant med rutinerte Emely Karoline Paulsen i salen. Hoppen er oppdrettet av Maren Elise Nilsen og fikk en samlet karakter på 8.3 poeng. 

Norsk Varmblods sterkt representert høyt på resultatlistene på AEG: Lillebergs Lancelot e. Azteca VDL/Lancier

Andreplassen ble delt mellom en annen NV-hest, nemlig Lillebergs Lanzelot e. Azteca VDL/Lancier og tyskfødte Cantaro e. Cellestino/Stedinger som begge fikk 7.3 i sluttkarakter. Lillebergs Lanzelot er oppdrettet av Lene Renate Haugsten Berg og ble ridd av Elise Bjerkman. Karianne Christoffersen red Cantaro, og fikk også 6. plass i klassen med vallaken Bushwacker e. For Feeling som oppnådde 7 sammenlagt. 

Karianne Christoffersen og Cantaro e. Cellestino/Stedinger

På delt fjerdeplass med 7.2 kom Mille Malene Gjermundsen og NV-hoppa Second Chance e. Cabachon/Carreno, oppdrettet av Liv Fevang – og Liselotte Lefdal med Carter e. Catoo/Carry. 

Til topps i 6-årsklassen: Sebastian Langeland og Huckleberry Blue e. Zirocco Blue/Corland

Blant 6-åringene var det Sebastian Langeland og Huckleberry Blue som gikk helt til topps med 7.3 i sluttkarakter. Vallaken er etter Zirocco Blue/Corland. 

Danske Helena Irmand og Conrad e. Contendro II/Gipsy
Danske Helena Irmand og Conrad e. Contendro II/Gipsy

Tre ekvipasjer delte andreplassen i klassen. Danske Helena Irmand på Conrad e. Contendro II/Gipsy, Anne Line Røysi og Muze de Reve 100n e. Inshallah de Muze/Fairplay Du Manior og Nina Braaten og Moonlight. Siste plasserte i klassen ble Marie Skei og Tobajo Coffeeteame e. Careme/Rubens du ri d’Asse oppdrettet av Tobajo Sporthorses. 

Anne Line Røysi og Muze de Reve 100n e. Inshallah de Muze/Fairplay Du Manior
Anne Line Røysi og Muze de Reve 100n e. Inshallah de Muze/Fairplay Du Manior

2. kvalifisering

Den andre kvalifiseringsrunden ga ny seier i 5-årsklassen til Emely Karoline Paulsen og Frølandshagens Zafirah, som økte til 8.7 i totalkarakter.

Emely Karoline Paulsen og Frøandshagens Zafirah
Emely Karoline Paulsen og Frøandshagens Zafirah

Andreplassen gikk også til en NV-hest, nemlig Capella Florencia e. Cabachon/Bridento. Hun oppnådde 8 i helhet, og ble ridd av sin oppdretter, Annette Louise Stava Husebø. Gledelig nok ble det også en NV-hest på tredjeplass, ridd av Liselotte Lefdal. Hels Madiba e. Heartbeat/Caretino fikk 7.5 i karakter. Vallaken er oppdrettet av Viacomte AS. Samme karakter fikk også svenske Wilma Heie på Mi vola Corinne e. Careme/Clinton. 

Capella Florencia e. Cabachon/Bridento
Capella Florencia e. Cabachon/Bridento

I 6-årsklassen ble det mandag delt seier. Pål Flam og SWB-hingsten Canon VT e. Fantast vh Zwarte Pannenhof/Contendro I og Karina Hovland på Count To Ten e. Cabachon/A’Khan Z fikk begge 7.3 fra dommere Piet Raijmakers og Alisa Danilova.  Tredjeplassen gikk til Anne Line Røysi på Muze de Reve 100n. 

Pål Flam og Canon VT e. Fantast vh Zwarte Pannenhof/Contendro I
Count To Ten e. Cabachon/A'Khan Z
Count To Ten e. Cabachon/A’Khan Z