Årets trakehnerhingst 2009

Dette innlegget ble publisert 5. oktober 2009 og innholdet kan være utdatert.

Kostolany (Faksimile: www.horse-flirt.de)Trakehnerforbundet har utpekt Kostolany til årets hingst.

Den 25 år gamle hingsten er oppdrettet av Otto Langels fra Gestut Hämelschenburg i Emmerthal i Tyskland. Han er etter Enrico Caruso/Falke/Ibikus og ble fløyhingst som treåring i 1987.

Trakehnerforbundet opplyser at Kostolany er far til 9 kårede sønner. Den mest kjente av disse er kanskje KWPN-hingsten Gribaldi som nylig fikk massiv oppmerksomhet gjennom sin sønn Totilas under EM i dressur.

Kostolany er også far til premiehingsten Tolstoi som igjen har produsert hingstene Farinelli og Freudenfest. En annen Kostolany-sønn som er mer kjent i Skandinavia er Silvermoon, hingsten som er far til Blue Hors Matine. Blue Hors Matine ble verdenskjent under rytter Andreas Helgstrand etter å ha vunnet sølv og bronse under VM i dressur i 2006.

– De siste to til tre årene har Kostolanys blodlinjer igjen kommet i fokus blant avlere og ryttere. På bakgrunn av dette bestemte vi oss for å tildele han tittelen Årets Trakehnerhingst, sier Lars Gehrmann fra Trakehnerforbundet på organisasjonens hjemmeside.

Hingsten vil bli hedret under hingstekåringen i Neumunster 22.-25. oktober.

DSC_3525Totilas_Gal

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*