Totilas avlsgodkjent

KWPN har nå bestemt at hingsten er godkjent for avl på bakgrunn av sine fantastiske prestasjoner.

Selv om han ikke nådde helt opp i spesialen torsdag er det Totilas som har vært på alles lepper i Windsor.

Den sorte Gribaldi-sønnen hadde frem til i går vunnet alle sine starter i år med rytter Edward Gal. Under det internasjonale stevnet på Hickstead i England tidligere i år satte han ny verdensrekord etter å ha oppnådd nesten 90 prosent for sitt kürprogram.

Totilas er oppdrettet av Jan og Anna Shuil og er fra en hoppestamme som har produsert mange gode ridehester. Han ble nummer fire i Unghest-VM som fireåring og har gått fra styrke til styrke siden.

Edward Gal overtok hingsten som eies av Moorland Investments BV for to år siden. Men etter lagseieren onsdag fortalte Gal at han ikke akkurat var overbevist da han prøvered hingsten.

– Første gang jeg satt på han gikk jeg av igjen etter tre sekunder, sa Gal med et smil til et litt overrasket pressekorps.

– Han hadde så mye energi at det kjentes ut som om det kunne ta livet av deg, forklarte han videre. Men han dro allikevel tilbake neste dag, da med en annen rytter fra stallen med seg.

Han ble så bedt om å teste hingsten og det viste seg at energien kunne brukes til noe positivt.

– Den enorme energien hans er flott når du kan kontrollere den, sa Gal som forklarte at grunnen til at hingsten ble holdt tilbake under veterinærsjekken tidligere i uken var at atmosfæren ble litt for mye for han.

Og midt under EM har nå altså KWPN nå besluttet at hingsten skal godkjennes for avl på bakgrunn av sine prestasjoner.

– Når Totilas kommer inn på banen blir tilskuerne stumme av beundring. Dette skjedde under stevnet i Hickstead hvor Totilas vant igjen. Hans første internasjonale stevne kunne ikke ha gått bedre. Og nå etter å ha slått sterke konkurrenter under EM i dressur og tatt sølv i grand prix spesialen har KWPN tildelt Totilas avlsgodkjennelse for sin suksess på sportens høyeste nivå, skriver KWPN på sin hjemmeside.

2 Comments on Totilas avlsgodkjent

  1. Hmm hvor skal mann henvende seg for å få brukt han på min hoppe a?
    Nylig kjøpt meg ei hoppe etter Laurin,hadde vert fint med han på henne 🙂

Legg inn en kommentar