KWPN-hingst tok gull

Westpoint e Jazz Michelangelo tok gull for Holland og KWPN. Ikke uventet var det Westpoint som stakk av med verdensmestertittelen blant de seks år gamle hestene.

KWPN-hingsten etter Jazz/Michelangelo ridd av Emmelie Scholtens var suveren i finalen og tok hjem gullmedaljen for Holland og KWPN.

Selv med en feil i den andre travøkningen fikk han 8,8 for sitt trav. Dommerne bemerket at han var litt kort i formen til tider, men at han hadde meget god bakbensaktivitet og god rytme hele veien.

For skritt fikk han 9,0 etter å ha vist stort overtramp og en fin kontakt gjennom hele skrittprogrammet. Galoppen ble belønnet med hele 9,5 og dommerne berømmet oppoverbakketendensen og den fine formen han viste her. I ridbarhetskarakter, som også inkluderer de sideførende øvelsene og galoppbyttene, fikk han 8,4. Dommerne sa at de likte byttene men at han ble trukket noe ned fordi han ikke alltid var helt riktig bøyd i de sideførende bevegelsene.

I helhetsinntrykk og potensial som dressurhest fikk han 9,3.

Hannoveranerhingasten Florinero nådde ikke helt opp til tyskernes store skuffelse. Også andreplassen ble den samme som i kvalifikasjonsklassen. Hannoveranerhingsten Florinero ridd av Dorothee Schneider fikk en totalkarakter på 8,72. Han fikk best uttelling for ridbarhet hvor han fikk karakteren 9. For skritt fikk han 8,7, for trav 8,6 og for galoppen 8,5. Dommerne mente at hvis han etterhvert oppnådde bedre bæring i galoppen ville han kunne nå langt i dressursporten.

Også i finalen var resten av den øvre delen av resultatlisten forbeholdt tyske ekvipasjer. Trakehnerhingsten Imperio tok tredjeplassen etter å ha vist et imponerende travprogram som ble belønnet med 9,5. Men i skritt og galopp var ikke Connery/Balfour xx-hingsten like etablert, noe som ble reflektert i karakterene. Han fikk 7,6 for skritt og 8,2 for galopp og dommerne etterlyste mer selvbæring.

Sistemann ut i klassen var Birkhofs Denario ridd av Nicole Casper. Men den tyske ekvipasjen var aldri i nærheten av å true ledende Westpoint. Denario oppnådde tilslutt en total på 8,28 etter å ha produsert et program som var preget av manglede bakbensaktivitet.

Danskene var heller ikke med å kjempe helt i toppen med sine seksåringer. Beste danske ekvipasje ble Lone Madsen med Heslegård’s Rolex, en dansk varmblodsvallak etter Heslegård’s Rubin/Heslegård’s Louis, som endte på en niendeplass med karakteren 8,09.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar