Tailormade Temptation til 92,125%

Dette innlegget ble publisert 1. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Tailormade Temptation og Michael Grønne Christiansen tok seieren i Stall-Ks 4-års Cup 2009Ingen kunne hamle opp med Tailormade Temptation, mens Mette Hansson og Vivelstads Renoir tok andreplassen.

To Tailormade-hingster hadde tatt veien til Linnesvollen for å starte finalen i Stall-Ks 4-års Cup. Klassen hadde totalt 19 startende hvor toppsjiktet var av meget god kvalitet.

Vinneren ble ikke uventet Tailormade Temptation ridd av Michael Grønne Christensen som fikk hele 92,125 prosent av de dommerne. Klassen ble dømt av Gunn Skovholt, Liv Mette Moxnes og danske Kurt Christensen.

Tailormade Temptation fikk 7,8 for skritt, 9,8 for trav og 9,5 for sin galopp. For ridbarhet tok dommerne frem helgens eneste 10-tall, mens de for kapasitet ga 9,5.

Tailormade Temptation er en kåret DV-hingst etter Tuschinski/Haarlem og eies av Tailormade Horses ved Trine Stiansen. Hingsten ble kåret i Oldenburgforbundet i 2007 og ble så premiehingst i Dansk Varmblod i 2008.

Men blodlinjene er hollandske gjennom faren Tuchinski som er en Krack C-sønn, mens morfar Haarlem er etter velkjente Voltaire.

God norsk hingst
Vivelstads Renoir har gått fra styrke til styrke denne sesongen og ble søndag belønnet med 86,25 prosent av dommerne og tok andreplassen. De ga 8 for skritt, 8,3 for travet mens galoppen ble belønnet med 9,3. For ridbarhet fikk han karakteren 9 og på kapasitet 8,8.

For bare to uker siden kvalifiserte rytter og eier Mette Hansson han også til den danske semifinalen for 4-åringer om to uker. Vivelstads Renoir er en norsk varmblodshingst etter De Noir/Resident oppdrettet av Hansson selv.

Vivelstads Renoir og Mette Hansson hevdet seg blant 4-åringene.

Tredjeplassen gikk til Tailormade Red Rebel, en hingst etter Blue Hors Romanov/Donnerhall, presentert av Carina Reslow Krüth fra Danmark. Hingsten fikk en totalkarakter på 83,888. Han ble kåret i Dansk Varmblod i fjor og eies også av Tailormade Horses.

Flere hingster i toppen
Men det stoppet ikke der, også de to neste plassene gikk til hingster. Louise Almlund Løkkens Mr. Gold G ble nummer fire med 83,50 prosent. Mr. Gold G er en dansk varmblodshingst etter Milan/Lobster.

Mens femteplassen gikk til den norskkårede hingsten Tobajo Pik Disney. Tobajo Picez-sønnen ridd av Trude Hestengen oppnådde totalt 79,250 prosent.

Sponsor av klassen Stall-Ks Cathrine F. Andersen var veldig fornøyd med at det var så mange startende og at kvaliteten var så høy på mange av ekvipasjene.

Carina Reslow Krüth viste norskeide Tailormade Red Rebel.

10 Comments

 1. Det er litt vanskelig å forstå at Renoir ikke har blitt kåret i NV. Han er en usedvanlig elastisk hingst som burde passe til mange norske hopper. Ikke alle hingster trenger å være «170» i mankehøyde.

 2. Helt enig i dette. Renoir så ut som en meget ridbar og elastisk hingst.
  Ellers må jeg si det var utrolig gøy å se nivået på 4årsklassen, masse kvalitet!!

 3. Renoir har blitt vraket som avlshingst en gang i DVog 2 ganger i NV, hovedgrunnen er at den mangler hingstepreg,er litt liten og har uønskede avtegn.I tillegg er Renoir etter De Noir som det i tillegg er mye av i danske blodslinjer,dette gjør at de er ekstra kritiske da de har mye å velge i.Men at den er vraket som avlshingst har ingen sammenheng med hva han kan oppnå som sportshest.,

  Mht vinnerdekkenet i 4 års cup,har den vel NV logo pga at for å startestall K’s 4 års cup må hesten være innmeldt i NV,på lik linje med Breeders. Så de utenlansk fødte hester som startet er alle innmeldt i Norsk varmblod.

 4. Det er vel helst type og eksteriør som har ført til Vivelstads Renoirs mange «stang ut» til kåring. Den ser rett og slett ikke ut slik man ønsker at en avlshingst skal gjøre, men det har neppe noe med avtegn å gjøre. At den har mange andre kvaliteter er det liten tvil om!

 5. Jf. Statuttene er det ingen krav for å starte stall K’s 4 års cup at hesten må være innmeldt i NV på lik linje med Breeders, og de utenlanskfødte hester som startet er ikke alle innmeldt i Norsk Varmblod. Slik har det heller ikke vært tidligere, i alle fall ikke i de 3 årene jeg jobbet som stambokfører/sekretær for NV, og statuttene har meg bekjent i alle fall ikke vært endret på dette punktet siden 2003.

  Hvis dekkenet er et sponsorbidrag fra NV til arrangør for å gi sin tilslutning og støtte til unghest-cupen som et avls-/utdannelsesstimulerende tiltak er det flott. Da venter vi med glede også en positiv respons, oppslutning og aktiv markedsføring fra vår medlemsorganisasjon NV om det nyoppstartede UNGHESTCHAMPIONATET for 3- og 4-ÅRINGER i SPRANG & DRESSUR som skal avvikles på Tune Ridesenter 17.-18.oktober!

  Forøvrig ønskes alle oppdrettere/eiere/ryttere av 3- og 4-åringer velkommen til dette åpne og avlsforbund-nøytrale unghestchampionatet!
  Se annonsen i toppbanner og/eller http://www.reierstadridehest.no / http://www.braaten-hoel.no, spre nyheten!

  PÅMELDINGSFRIST 1. OKTOBER.

  Mvh
  Unn Reierstad, RR Reierstad Ridehest

 6. Renoir hadde alt det som skulle til, untatt at han ikke hadde like mye hingstepreg som dommerne ville ha. Han var en av de hestene som hadde de best gangartsindeksene, han var på vippen til å bli kåret. Uansett er det mange som synes at han burde bli kåret og at han så god nok ut. Dommerne burde ikke bare sett på hingstepreg, men også like mye på gangarter!

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*