65 hopper til JJ RayBan

Dette innlegget ble publisert 7. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

JJ Rayban har tatt veien til Sverige for å bli vurdert av ASVH.

JJ RayBan har hatt 65 hopper i år i Norge og Sverige.

Den unge hingsten har stått på stasjon hos Jan Brink på Tullstorp i Sverige denne sesongen.

– Vi synes selvfølgelig det er svært bra at JJ RayBan har hatt totalt 65 hopper, og som en solid nr. 2 på Tullstorp, sier Ole Jørgen Jørgentvedt. Han kan fortelle at rundt 20 av disse er norskeidehopper og at en stor andel av disse avkommene vil bli registrert i ASVH, samt noen i Hannoveranerforbundet.

JJ RayBan er etter Rascalino/Londonderry/Weltmeyer, og JJ Horses kjøpte han under aksjonen til Hannoveranerforbundet i fjor høst etter at han ble kåret og utnevnt til premiehingst. I januar i år ble han så kåret i Norsk Varmblod.

Etter det gikk turen til Flyinge og den svenske kåringen. Her vakte Rascolino-sønnen oppsikt og var den eneste dressurbetonte 3-åringen som ble kåret. Grunnet den store interessen fra svenskene besluttet JJ Horses at JJ RayBan skulle stå på hingstestasjonen til Jan Brink i 2009-sesongen.

Her har han blitt ridemessig holdt i gang gjennom bedekningssesongen, men vil nå som sesongen er over, returnere til Tyskland.

-I begynnelsen av september vil JJ RayBan returnere til Holga Finken/Isabel Bache for videre forberedelse til 30-dagers materialprøve i Tyskland denne høsten, forteller Ole Jørgen Jørgentvedt.

– Videre plan for JJ RayBan er bruksprøve på Flyinge i februar og kåring i Herning i mars. Det har vært et førsteklasses opplegg for RayBan ved Tullstorp, der vi opplever at sport og avl blir ivaretatt på beste vis. Jan Brink ønsker JJ RayBan tilbake på Tullstorp for 2010-sesongen, og vi ønsker også et tilsvarende opplegg for RayBan til neste år, sier Jørgentvedt.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*