Disse vant føllfesten

Dette innlegget ble publisert 30. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Dette hoppeføllet etter Indoctro/Voltaire ble dagens beste sprangføll.Over 70 føll var samlet til føllfestival i regi av JJ Horses og Bråten Gård torsdag. Det ble mange vinnere, men to føll kunne dra hjem med tittelen beste sprang- og gangartsføll.

Beste føll med sprangbetonte avstamning ble et hoppeføll etter Indoctro/Voltaire. Den nesten to måneder gamle hoppa er oppdrettet av Nina Karstensen og Christian Anfinnsen Øien og stilte i klassen for importerte hingster.

Dommer Poul Graugaard omtalte henne som et praktfullt føll og framhevet hennes gode type som ble belønnet med karakteren 9. Han konstaterte også at hun hadde tre gode gangarter, og en særdeles god galopp. Her fikk hun karakterene 7 for skritt, 8 på trav og 9 for galoppen. I helhet ga han 9.

Av de dressurbetonte føllene var det Kristin Andresens egenoppdrettede hingsteføll etter JJ Louis Vuitton som ble dagens gangartsvinner. Fem uker gamle Leroy har Depardieu som morfar gjennom sin mor Vanilla. Hun er også mor til Swix, en tre år gammel hingst etter Sandro Hit som ble kåret i både Norsk Varmblod og Dansk Varmblod tidligere i år.

Leroy fikk 9 på type, mens han for sine tre meget gode gangarter fikk 8 for skritt og 9 for trav og galopp. For helhet ble han også belønnet med karakteren 9. Dommer Poul Graugaard var meget begeistret for det unge føllet og superlativene satt løst.

Det ble kåret vinnere i alle de 7 avkomsklassene. Les mer om alle klassevinnerne og se flere bilder i morgen.

DSC_6642Leroy

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*