Tysk og dansk dominans

Dette innlegget ble publisert 6. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Vinneren av 5-års kvalifiseringen ble oldenburghingsten Fürst Romancier.Det ble tysk og dansk dominans i kvalifiseringsklassen for 5 år gamle hester under Unghest-VM i dag.

Klassen ble vunnet av Fürst Romancier, en Oldenburgerhingst etter Fürst Heinrich/Romancier som tilhører Paul Schockemöhle. Hingsten ble ridd av tyske Dr. Ulf Möller og fikk 8,8 for trav, 8,8 for skritt, 8,7 for galopp, 8,7 for ridbarhet og 9 for totalinntrykk. Totalt ga det 8,76.

Andreplassen tok  Blickpunkt ridd av tyske Eva Möller. Denne westfalervallaken etter Belissimo M/Weltmeyer fikk 8,9 for trav, 8,8 for skritt, 7,7 for galopp og 8,5 for ridbarhet og i totalinntrykk.

Mens tredjeplassen gikk til dagens første startende, Skovens Rafael og danske Lotte Skærbæk. Hingsten etter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro ble belønnet med totalt 8,44 etter å ha fått 8,2 for trav, 8 for skritt, 8,2 for galopp, 8,8 for ridbarhet og 8,4 for totaltinntrykk.

Watulele, en hannoveranervallak etter Wolkenstein II/Frappant ridd av Esther Mahrun, ble nummer fire etter å ha fått en total på 8,32.

Andreas Helgstrand ble nummer fem og seks med Hønnerups Driver og UNO Donna Unique. Med Blue Hors Romanov-sønnen Hønnerups Driver oppnådde han 8,28, mens UNO Donna Unique fikk totalt 8,24.

Klassen var delt inn i fem avdelinger og det ble også kåret vinnere i hver av disse. Best i første avdeling var Skovens Rafael, mens vinneren av klassen, Fürst Romancier, naturlig nok tok andre. Tredje ble vunnet av UNO Donna Unique, fjerde av Zico, en KWPN-hingst etter Riant/Ferro, mens Blickpunkt vant den siste avdelingen.

Norske Isabell Bache som representerer Tyskland med hannoveranerhingsten Bergerac oppnådde totalt 7,72. Han fikk 7,5 for trav, 8,2 for skritt, 7,5 for galopp, 7,6 for ridbarhet og 7,8 for totalinntrykk. Det holdt til en delt 17. plass.

Bergerac er etter Belissimo M/De Niro og ble kåret i Norsk Varmblod i januar i år. Han har denne sesongen inngått i hingstekolleksjonen til JJ Horses.

Isabell Bache og Bergerac.

Finalen for 5-åringene går lørdag ettermiddag. I morgen tidlig er det seksåringenes tur til å ri kvalifiseringsklasse og det vil også bli arrangert en trøstefinale for de 5-åringene som ikke nådde helt opp i dag.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*