Elitehoppeprofil: Midt-West Capri

Dette innlegget ble publisert 21. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Navn: Midt-West Capri
Født: 1992
Avstamning: Caprimond/Ibikus/Limelight
Antall avkom: 8
Eier: JJ Horses

Midt-West Capri er mor til to hovedstambokshopper i Danmark og har en førstepremiert datter her i Norge.

JJ Horses kjøpte henne fra Stutteri Midt-West i Danmark. Midt-West Capri har selv annenpremie i NV og ble utnevnt til elitehoppe i 2008.

– Vi har tre hopper fra Stutteri Midt-West i Danmark. Alle kommer fra samme hoppestamme og er tett beslektet med hingsten Midt-West Ibi Light. Moren til Capri er helsøster til Midt-West Ibi Light, forteller Ole Jørgen Jørgentvedt.

– Det hun har blitt eliteutnevnt på her i Norge er at hun har produsert to hovedstambokshopper. Den ene er Midt-West Davina e. Davignon som i sin tid ble tatt ut til eliteskuet i Danmark, forteller Ole Jørgen.

JJ Horses har hatt Midt-West Capri i syv år nå. Hun hadde fått tre føll i Danmark før hun ble solgt til norske Silje Bakken som ridehest. Så i 2002 endte hun opp som avlshoppe i Østfold.

– Alle hennes avkom har vært veldig populære, så vi har solgt alle som føll, sier Ole Jørgen.

Midt-West Capri, Ole-Marius Johnson og JJ Lexington tidligere i sommer. Donnerhall og Bolero
– Vi hadde informasjon om at hun hadde avlet en bra hoppe med Davignon i Danmark. Hun er selv etter Caprimond. Det er en litt klassisk kombinasjon mellom Donnerhall-blod og Trakehner. Så da når vi skulle alve på den så tenkte vi Donnerhall-blod. Så vi fikk to avkom og var fornøyd med begge, forteller han.

En av disse var JJ Dolce Vita etter De Niro som er fem år nå. Hun er førstepremiert og ble beste 4-års gangartshest i Norsk Varmblod i fjor.

– Så kjørte vi Bolero-linjen gjennom Bellissimo. Bellissimo M er jo veldig populær nå, men vi brukte den allerede da den var fire, forteller han videre. På den tiden stod hingsten i trening hos Holga Finken.

– Vi så den der nede og synes det var en fantastisk godt fungerende 4-åring. Så vi brukte den på to hopper det året, blant annet Capri, forteller han. Resultatet ble den nå fire år gamle hoppa JJ Barcelona. Hun fikk 9 i helhet på utstilling i Danmark i fjor, men ble ikke tatt ut til eliteskuet der fordi hun er norskregistrert.

Capri fikk så en hoppe etter Blue Hors Romantic i 2007. Hun gikk så tom et år før hun i vår fikk hingsteføllet JJ Lexington etter deres egen hingst JJ Louis Vuitton.

Avkom etter Midt-West Capri:
1995 Midt-West Davina, hoppe e. Davignon
1996 Midt-West Caramba hingst e. Rambo
1997 Midt-West Kalif hingst e. Rambo
2003 JJ Diami, hoppe e. Depardieu
2004 JJ Dolce Vita, hoppe e. De Niro
2005 JJ Barcelona, hoppe e. Belissimo M
2007 JJ Colibri, hoppe e. Blue Hors Don Romantic
2009 JJ Lexington, hingst e. JJ Louis Vuitton

Midt-West Capri med hingsteføllet JJ Lexington under årets føllfestival hos JJ Horses.

1 Trackback / Pingback

  1. Twitter Trackbacks for Avlshest.no» Avlshest.no » Elitehoppeprofil: Midt-West Capri [avlshest.no] on Topsy.com

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*