Fornuft og følelser

Dette innlegget ble publisert 11. mai 2009 og innholdet kan være utdatert.

Trond Amlies sønn ... med Hos familien Amlie er det gutta som driver med hest. Og for å finansiere moroa jobber Trond Amlie som formuesforvalter.


Hvem, hva, hvor:

Trond Amlie bor på Bøverbru i Vestre Toten sammen med sin kone, 15 år gamle sønn og 12 år gamle datter. Det er sønnen Theis som hjelper Trond i stallen hvor de har to hopper de avler på i tillegg til en 2-års hoppe e. Concept/Lancier.

Familien har en stall med snart fire bokser i tillegg til en løsdrift for unghester. Til daglig jobber Trond i Formuesforvaltning AS som formuesforvalter.

1. Hvor mange føll venter dere i år og hvem er de etter?

Vi har fått ett hingsteføll allerede den 20. mars, han heter Vestheims Chamsiin e. Cabachon/Crelido, og ca 1. juli venter vi føll etter Euroman på den gamle hoppa vår Søndervangs Margot. Hun er etter Lancier med Raimono som morfar og elitehoppe i Danmark.

2. Hvilke hopper skal bedekkes i år og med hvem?

I år skal vi ikke bedekke noen, den ene hoppa skal i ridning og den andre føller for sent.

3. Hvorfor valgte dere å avle på hoppa/hoppene?

Margot er kjøpt inn som avlshoppe fra Nis Ravn i Rødding, han har en utrolig bra hoppestamme med elitehopper på rekke og rad. Vi har tatt et føll på datteren Celina som skal i ridning til høsten.

4. Fornuft eller følelser ved valg av hingst?

Jeg konfererer med folk jeg kjenner både i Norge og Danmark, bruker bra hingster og importerer gjerne sæd fra utlandet. Har god hjelp i å være med i Norsk Varmblod der det er kursing og masse folk en kan få hjelp av. Jeg leser hingstekataloger, hesteblader og stambøker, så det er vel en salig blanding av fornuft og følelser.

5. Planlegger dere å dra på føllskue med årets føll?

Ja. Regionen har føllskue på Starum i august.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*