Unghestspesialist til topps

Dette innlegget ble publisert 31. januar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Lady Clarinn (e. Crelido) og Jon Fagerås.I torsdagens 6-årsfinale var det en unghestspesialist som gikk av med seieren.

Jon Fagerås var én av til sammen tre stykker som kom til omhopping. Med en feilfri runde og raskest tid, klarte hverken Lars Rasmussen og Chou Chou Z (e. Chin Chin) eller Thomas Sandgaard på Landlyst’s Shania (e. Solos Landtinus) å hamle opp med den norske ekvipasjen. Lady Clarinn er en danskfødt hoppe etter Crelido, som eies av Onsøy Ridesenter.

Ekstra gøy er det at hennes far, holsteinerhingsten Crelido, har vært deltaker i mange sprangklasser under årets AEG – samtidig som den har blitt framstilt til kåring i Norsk Varmblod. Hingsten er elitehingst i Danmark, og oppnådde 1.premie under premieutdeligen i NV i går. Kristin G. Andresen har kjøpt seg inn i halvparten av hingsten, og eier den nå sammen med danske Katrinelund.

Landlyst's Shania og Thomas Sandgaard.Thomas Sandgaard og Landlyst’s Shania vant de to innledende kvalifiseringene, men hoppa virket noe preget av lange dager på AEG, og tok med seg et par bommer i omhoppingen. Ekvipasjen endte dermed på 3. plass i finalen, mens Lars Rasmussen la beslag på 2. plassen.

Norskfødte Lusifer (e. Löjtnantshjärta) hadde ikke helt dagen med sin rytter Hege C. Tidemandsen, og med 16 feil endte ekvipasjen langt nede på resultatlisten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*