9. plass til Stein og Cabachon

Dette innlegget ble publisert 27. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Stein og Cabachon vant også 5-årsfinalen under AEG tidligere i år.Etter en spennende omhopping ble det fire feil og en hederlig 9. plass til den norske ekvipasjen i unghest-VM.

17 ekvipasjer gikk videre til omhopping i dagens 5-årsfinale i Lanaken, Belgia. Etter en overbevisende grunnomgang var det ingen tvil om at Stein Endresen og Cabachon (Casall/Concerto II) satset for fullt i omhoppingen. Dessverre ble det et litt langt avsprangspunkt på en okser, og Cabachon rev med bakbeina. Med tiden 42,26 ble de nest best av de med fire feil, og fikk en niendeplass av i alt 35 startende i finalen. Hingsten eies av Kristin G. Andresen og Katrinelund ved Ib Kirk.

Vinneren ble nederlandske Leopold van Asten på hoppa VDL Stud Quinthago Z (e. Quinar/Carthago Z). I en forrykende omhopping kom de i mål feilfritt på tiden 40,27. Nederlandske Ivo Biessen på hoppa Elisa (e. Toulon/Ferro) ble nummer to med tiden 40,89. Det ble belgisk tredjeplass med Walter LeLie på hingsten Zig-Zag (e. Kojac/Namelus R) som fikk tiden 41,75.

Vinnerhoppa ble solgt fra Zangersheide til Holland for 74000 euro i 2007. Se auksjonsvideo av hoppa.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*