KWPN: Overlegen Vivaldi

Dette innlegget ble publisert 7. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Hans Peter Minderhoud vant alt han deltok i, inkludert kveldens kür hvor han ble nummer 1 og 2 med hingstene Florencio og Tango. (Foto: Kit Houghton/FEI)Fredag kveld var det dressurhingstene som skulle konkurrere om seieren i hingstekonkurransene.

Hans Peter Minderhoud var uten tvil, og kanskje ikke så overraskende, kveldens store vinner. Han tok like godt hjem seieren i både klasse L og Z med hingstene Zizi Top og Vivaldi. Han har mer eller mindre regjert kvalifiseringsrundene med disse hingstene og viste de på en ypperlig måte også i finalene. I M-klassen var det Edward Gal og Wynton som var best.

Finalene i GMBs Hingstekonkurranse byr på noe av det beste i hollandsk avl. Her får en muligheten til å se hvilke av hingstene fra de forskjellige årsklassene som virkelig utmerker seg under rytter. Kvelden begynte med klasse Z som er det høyeste nivået.

Klasse Z

Dette var Hans Peter Minderhouds klasse. Med kun tre finaledeltakere, hvorav to ble ridd av Minderhoud, gjorde han rent bord. Ikke overraskende vant han klassen med Vivaldi, en 7 år gammel hingst etter Krack C/Jazz, som har vunnet samtlige kvalifiseringer i årets konkurranse. For sin siste start i Deurne ble han belønnet med hele 90,9 prosent.  Også i finalen tok dommerne frem de høyeste poengene og ga 9 for skritt og galopp, mens travet fikk hele 10. Med sin enorme skulderfrihet og aktive bakben var denne hingsten ikke bare klassens, men hele konkurransens høydepunkt. Han fikk også 9,5 for harmoni og potensiale. Dommerne uttalte at Vivaldi faktisk hadde alt de kunne ønske seg i en dressurhingst.

De to andre finalekandidatene kom derfor naturlig nok litt i skyggen, selv om dette også selvfølgelig er gode hester. Johnson, Minderhouds andre hingst, ble nummer to etter et godt gjennomført program. Han fikk blant annet 9 for galoppen og det var ingen tvil om at dommerne likte det de så også her.

Tredjeplassen gikk til klassens siste deltaker, Edward Gal og Santano. Denne Sandro Hit-sønnen lå stort sett på 8-tallet og dommerne ønsket seg noe mer aktivitet, særlig i travet. Det ble også trukket for at han gjentatte ganger sparket etter sjenkel i overgangene og ikke viste den samme harmonien som de to andre.

Klasse M
Klasse M ble dømt etter samme prinsipp som PAVO Cup, det vil si ved at et par hingster ble vist i ringen samtidig i skritt, trav og galopp med noen volter og forlengede steg. Her var det 8 startende som alle hadde fått nok poeng til å starte finalen. Denne klassen var litt mer åpen. Westpoint e. Jazz/Michelangelo, ridd av Emmelie Scholtens, vant de tre første kvalifiseringene, før Edward Gal seilet inn med Wynton og vant overlegent i Deurne. Wynton er etter Jazz/Matador II og viste også i finalen at han har det lille ekstra. Dommerne belønnet han med bare 9-tall og 9,5 for travet hvilket holdt til en knapp seier over Westpoint.

Westpoint begeistret nemlig også dommerne. Han fikk 9,5 for skritt og 9 for trav og galopp. Det ble lagt vekt på hans gode mekanikk og balanse. Tredjeplassen gikk til danske Anne van Olst og Lord Leatherdale e. Lord Loxley/Ferragamo.

Klasse L
Også på L-nivå er det to hingster som har regjert kvalifiseringene. I Hengelo og Rosendaal i desember var det Ziësto e. Lancet/Clavecimbel som var best, med Tango-sønnen Zizi Top som nummer to. Mens i de to siste kvalifiseringene var det Zizi Top som fikk best uttelling og rekkefølgen var omvendt.

Sånn ble det i finalen også. Hans Peter Minderhoud og Zizi Top e. Tango/Ferro fikk kun 9-tall av dommerne og 9,5 for trav og vant dermed klassen. Ziësto, ridd av Gerdine Marée, fikk også jevnt over meget gode karakterer, men en 8 for skritt trakk noe ned og kostet dem seieren.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*