Knepen seier til Gevelts Donna Tella

Dette innlegget ble publisert 29. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

– En elegant hoppe som er veltrent i henhold til treningskalaen, sa dommerne om vinneren av første avdeling i Breeders for de 6 år gamle hestene.

Dansk varmblodshoppa er etter Blue Hors Don Schufro/Warkant og ris av Stine Gøtesen og fikk 84 prosent totalt. Om travet sa dommerne at det var taktfast og harmonisk med god balanse, men at de gjerne skulle sett at hun lenget seg litt mer i økningene.

Om gangartene sa de at hun hadde et godt og balansert skritt med nok overtramp, et taktfast og velbalansert trav og en god galopp med et godt bakben.

Ekvipasjen var litt uheldig med det ene changementet og dette trakk litt ned på karakteren for ettergift, men dommerne berømmet en ellers god og stabil kontakt.

Nummer to ble fjorårets 5-årsvinner, Stall-Ks Hero Flower, en vallak etter Blue Hors Hertug/Resident. Stall-Ks Hero Flower er oppdrettet av Andreas Gregersen og ris av Siv Morberg. Hesten ble solgt fra Stall-K i mai i år og tilhører nå Thale Kristin Kjærbo Mosebø.

Siv Morberg og Stall-K’s Hero Flower fikk 83,8 prosent av de tre dommerne og ligger dermed 0,2 prosent bak Stine Gøtesen og Gevelts Donna Tella.

Siv Morberg og Stall-Ks Hero FlowerOm Stall-Ks Hero Flower sa dommerne at han er en elastisk hest utdannet i henhold til terningsskalaen. Han fikk ros for sitt taktfulle trav med god sving, men dommerne mente at han burde ta mer vekt bak.

Skrittet ble beskrevet som stort og taktfast og godt over ryggen, mens galoppen var god og springende. Dessverre var begge changementene urene, hvilket trakk ettergiftskarakteren noe ned.

Nummer tre ble Cartier III en vallak etter Blue Hors Cavan med Michellino på morssiden. Han ble ridd av Nora Øvstedal Knudsen til 77,8 prosent.

Om han sa dommerne: En elegant og smidig hest som viser evne til samling, men blir noe trang i formen i dag.

Andre og avgjørende avdeling av 6-års klassen går søndag formiddag fra klokken 11.40. Resultatene fra de to dagene legges sammen for å kåre vinnerne av Breeders 2009.

4 Comments

 1. Flott Stine. Du rir fantastisk godt og det er vel fortjent. Selv om Hero Flower også ser fantastisk godt ut. Håper de også får som fortjent i morgen. Han har en super herlig trav og Siv viser han helt fantastisk.
  Ellers fikk kanskje ikke Aurelia som fortjent???? En flott GP hest for fremtiden?

 2. Hvor ble det av resultatene for 5 årsene?
  Ikke overbevisende mange gode her???? Men vi bør vel få en kommentar fra Ridehesten/Avlshest?

  Ingen kommentarer til 4 årsene som sikkert har trent i dag? Og hva med eliteskuet……..

  Forøvrig et flott arrangement – fra Norsk Varmblod. 🙂

  Avventer i spenning 🙂 5 års mor!

 3. Fantastisk fin side dere har her!
  Tusen takk for raske oppdateringer for oss som må jobbe i helgen og ikke får fulgt med «live».

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*