KWPN: Årets kåring overstått

To Indoctro-sønner overbeviste på sprangsiden mens United-sønnen Bordeaux ble utnevnt til dressurfløyhingst.

KWPN har kåret 26 dressurbetonte og 36 sprangbetonte hingster som blir invitert til 70-dagerstest i Ermelo. Forbundet har i senere år spesialisert seg mer og mer og kårer dermed fløyhingst både blant dressur- og spranghingstene.

Og det var til slutt to Indoctro-sønner som imponerte dommerne mest på sprangsiden. Katalognummer 164, en Indoctro/Nimmerdor-hingst, ble utnevnt til fløyhingst. Reservefløyen ble katalog nummer 166, Bustique, etter Indoctro/Grannus.

– Vi har valgt ut en gruppe utmerkede hingster og er veldig fornøyd. Vårt fokus når vi velger ut hingster er en kombinasjon av funksjonelt eksteriør, blodlinjer og prestasjon i ringen. Alle hestene viste seg godt frem og når det gjelder det genetiske tror jeg årets hingster kommer til å bli godt mottatt, sa Arie Hamoen til KWPN.nl tidligere i uken.

På dressursiden var det katalog nummer 720, Bordeaux e. United/Gribaldi, som ble utnevnt til fløyhingst. Kåringsnemda uttrykte at dette var en så godt som komplett hingst med god selvbæring og løshet. Bordeaux er oppdrettet av Lisman Stables og eies av Joop van Uytert og Paul Schockmöhle. Reservefløy ble katalognummer 561, Beau etter Lingh/Ferro.

Slik rangerte KWPN årets hingster:

Sprang
1. 164 e. Indoctro/Nimmerdor
2. 165 Bustique e. Indoctro/Grannus
3. 325 Bastiano e. Tygo/Investment
4. 261 Bears e. Quaprice/Jus de Pomme
5. 331 Beau Kato VL e. Ukato/Oramé
6. 299 Badelero VDL e. Silverstone/Indoctro

Dressur
1. 720 Bordeaux e. United/Gribaldi
2. 561 Beau e. Lingh/Ferro
3. 629 Balou e. Sandreo/Jazz
4. 719 Brentano e. United/Jazz
5. 561  Boston e. Johnson/TCN Partout
6. 727  Boris e. Uphill/Darlington

De komplette listene over hingstene som skal til Ermelo finner du her:

Be the first to comment

Legg inn en kommentar