JJ Rayban til Sverige

JJ Rayban har tatt veien til Sverige for å bli vurdert av ASVH.

Etter en fantastisk uke på Flyinge har JJ Horses bestemt at JJ Rayban skal stå stasjonert i Sverige denne sesongen.

-Vi var vel vitende om at vi reiste til Flyinge med en meget god hest, men responsen fra svenskene har vært overveldende. Vi har fått flere henvendelser fra svenske hingsteholdere, og ut fra denne interessen har vi besluttet at JJ Rayban skal stasjoneres i Sverige for avlssesongen 2009, sier Ole Jørgen Jørgentvedt, som sammen med Ole-Marius Johnsen står bak JJ Horses.

– Vi har inngått en avtale med Tullstorp Dressage Stable, og JJ Rayban blir således å finne i Jan Brinks hingsteportefølje for inneværende sesong, sier Ole Jørgen.

Tullstorp Gård ligger i Hässleholm i Skåne. Her har dressurrytter Jan Brink holdt til siden 1981 og forrige sesong var 7 hingster tilgjengelige på hans hingstestasjon.

Ikke til Herning
JJ Rayban vil nå bli forberedt til Tullstorps hingstevisning 14. og 15. mars. JJ Horses har dermed besluttet å droppe kåringen i Dansk Varmblod for JJ Rayban, for å i stedet konsentrere seg om det svenske og norske markedet.

– Selv om JJ Rayban blir stasjonert i Sverige vil hingsten være fullt tilgjengelig for norske hoppeeiere via fersk importert transportsæd i 2009, sier Ole Jørgen, så det er med andre ord ingenting å frykte for norske hoppeiere som ønsker å bruke hingsten.

Isabel Bache viser JJ Rayban under Norsk Varmblods hingstekåring i januar i år. Tilbake til Tyskland
Siden JJ Horses kjøpte JJ Rayban i høst har han stått hos Holga Finken i Tyskland. Her holder også Isabel Bache til og det er hun som har forberedt og vist JJ Rayban ved kåringene i Norge og Sverige.

– Isabel Bache har gjort en fantastisk jobb med JJ Raybans skolering sålangt, og hun viste hingsten særdeles overbevisende i forbindelse med bruksprøven på Flyinge, sier Ole Jørgen.

Etter endt avlssesong vil JJ Rayban returnere til Tyskland hvor Isabel Bache vil fortsette å utdanne hingsten og forberede han til Hannoveranerforbundets materialeprøve neste høst.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar