JJ Rayban imponerer i Sverige

JJ Rayban viste på Brunstad at han ikke bare er et gangartstalent. I dag imponerte han svenskene. I dag har de 3 år gamle hingstene vært gjennom en sprangprøve på Flyinge.

Tidningen Ridsport rapporterer at av gangartshingstene var det norskeide JJ Rayban som imponerte dommerne mest under løshoppingen. De skriver videre at han var helt på høyde med spranghingstene. JJ Rayban er etter Rascalino/Londonderry/Weltmeyer og ble kjøpt av JJ Horses i høst etter å ha oppnådd premiegrad ved kåringen i hannoveranerforbundet i høst.

Hingsten har så stått hos Holga Finken i Tyskland før han ble vist under Norsk Varmblods kåring på Brunstad i januar. Der oppnådde han kåring for to år med et overbevisende resultat. Han oppnådde 9 i eksteriørindeks, 8.7 i eksteriørindeks og 7.5 i sprangindeks. Under samlet vurdering sa dommerne:

– Edel, harmonisk hingst av meget god type. Pent hode. Vel ansatt og velformet hals. Meget god kropp med god muskelsetning. Rette, noe spede frambein. Gode bakbein. Meget gode bevegelser løs. Meget god gangartsprøve med god ridbarhet.

På selve sprangprøven fikk han karakterene 6.5 for teknikk, 7 for kapasitet og 8 for galopp av de norske dommerne. Etter dagens økt på Flyinge hadde de svenske dommerne følgende kommentar til JJ Raybans prestasjon:

– En hingst med mycket bra inställning och god energi samtidigt som den är klok på hinder. Brukar sin kropp ganska bra.

Common Sense best over hinder
Tidningen Ridsport trekker frem Common Sense e. Contendro I/Cardento/Electro som den hingsten som viste seg aller best over hinder i dag. Han fikk følgende kommentar:

– En positiv hingst med mycket energi. Har stor förmåga och mycket elasticitet i kroppen. Bra teknink fram och bak och använder ryggen.

Baghera og Cantini nevnes også som talentfulle hingster med en fremtid i sporten. Baghera er etter Cardento/Quito de Baussy/Renville og Cantini etter Cornet Obolensky/Quattro B (SF)/Gershwin.

Måtte avbryte
Men det var ikke bare fryd og gammen på Flyinge i dag. De tre dommerne som dømte løshoppingen, Maria Gretzer, Leif Nilsson og Rob Ehrens, måtte også ta en litt vanskelig avgjørelse. Cornet Obolensky-sønnen Bravour var usikker og overforsiktig på hinder og dommerne besluttet etter hvert at han måtte avbryte prøven av sikkerhetsmessige årsaker.

1 Comment on JJ Rayban imponerer i Sverige

  1. Goooo Rayban! 🙂
    Heier på han og guttene som eier han, stå på! Dere gjør en kjempejobb med utviklingen av ridehestavlen i Norge!

Legg inn en kommentar