Briar i form

Dette innlegget ble publisert 23. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Jan Brink og Briar. (Foto: Roland Thunholm/FEI) Fredag startet Briar for siste gang foran et svensk publikum. Den nå 18 år gamle hingsten leverte en strålende kür og vant World Cup-kvalifiseringen i Gøteborg med 77,2 prosent.

Dermed satser Jan Brink på at World Cup-finalen i Las Vegas blir avslutningen på karrieren i sporten for Briar etter at de oppnådd ytterligere 20 World Cup-poeng under kvalifiseringen på hjemmebane. Dermed har ekvipasjen samlet seg opp 57 poeng så langt og ligger dermed på en delt femte plass.

Ekvipasjen ble nummer fem i World Cup-finalen i s’Hertogenbosch i fjor. Briar har vært kvalifisert til finalen hele 7 år på rad. Han har også vunnet Svensk Mesterskap hele 7 ganger og vært med i tre OL. Briar ble utnevnt til Årets Hest i Sverige i både 2006 og 2007, en utmerkelse som gis til en hest som har utmerket seg det aktuelle året.

Elitehingsten Briar er etter Magini/Krocket/Utrillo. Ifølge BLUP-databasen har Briar 599 registrerte avkom. Antall bedekninger toppet seg i 2001 da han fikk 120 hopper. De siste årene har det ikke vært like mange og i fjor ble 28 hopper bedekket med Briar. I Norsk Varmblod ble det registrert 1 avkom etter Briar i 2008. Han har totalt 9 godkjente sønner, 3 i Sverige, 3 i USA, 2 i Tyskland og en i Holland.

Etter fredagens Grand Prix sa Jan Brink til Tidningen Ridsport at han tror Briar nå har hele 10 avkom som konkurrerer på Grand Prix-nivå. Han har gitt avkom som har hevdet seg i både dressur og sprang. En av disse er Biggles som konkurreres på Grand Prix-nivå i dressur av Jan Brink selv.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*