Topphingst til Flyinge

Dette innlegget ble publisert 5. desember 2008 og innholdet kan være utdatert.

Hoppeeiere har fått et spennende dressuralternativ for 2009-sesongen.

Den velrennomerte KWPN-hingsten Lingh (e. Flemmingh/Columbus/Uppercut xx) har nemlig kommet inn i hingstestallen på Flyinge.

I tiden som konkurransehest var Lingh en av de høyest rangerte hingstene på verdensbasis ifølge FEIs offisielle rankinglister. Han har mange plasseringer i internasjonale Grand Prix-klasser, både med Edward Gal og hans eier i dag, Karen Offield. Mest kjent er han for andreplassene han fikk med Gal som rytter i verdenscupfinalen i Las Vegas i 2005, og i Düsseldorf i 2004. Hingsten har fått 10-taller for hans piaffe, passage og overganger.

Karin Offield, som har eid hingsten siden 2006, forteller om sitt første møtet med Lingh. – Første gangen jeg så Lingh var i Las Vegas i 2005 under World Cup-finalen da Edward Gal konkurrerte med ham. Wow! Da muligheten for at han var til salgs åpnet seg, tok Edward kontakt med meg for å høre om jeg var interessert. Og det var jeg virkelig! Allerede samme dag satt jeg på flyet til Holland for å prøve ham, og et par dager senere var han min!

På spørsmål om hvorfor Karin Offield velger Flyinge, så er svaret at Flyinge har et svært godt omdømme på verdensbasis. – Jeg var her i oktober under Flyinge International Dressage Show CDI og jeg kunne se med egne øyne hvilket fantastisk anlegg dette er, og hvor mye kunnskap som finnes her.

For meg er det veldig viktig at Lingh får den beste omsorg og trening, og Flyinge føltes som det riktige valget. Jeg ser også svært fram til å se de svenske avkommene etter Lingh, avslutter Offield.

I 2005 ble Lingh inntatt i KWPNs stambok i Holland med en dressurindeks på 150.46%. Han får skryt for å være en ærlig og pålitelig hingst som det er lett å jobbe med. Flemmingh-sønnen er en moderne dressurhingst, og kommer fra hoppelinjen 711 som allerede har produsert syv kårede hingster.

Karl-Henrik Heimdahl, som er Flyinges avlssjef, uttaler at Lingh er en elegant og lett hingst som bør passe sammen med de fleste typer hopper.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*