Hingstenytt

Dette innlegget ble publisert 22. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

Blue Hors Dicardo i Herning i år. Blue Hors Dicardo er solgt, Florist sendt til Isabel Bache og Jan Brink slår et slag for tradisjonell svensk avl.

Blue Hors Aps har solgt 5 år gamle Blue Hors Dicardo e. Blue Hors Don Romantic/Lauries Crusador xx/World Cup I til Hjallerup Hingstesenter i Danmark.

Hingsten er kåret i Oldenburgerforbundet og Dansk Varmblod hvor han fikk ett års bedekningstillatelse fra den danske kåringskommisjonen i Herning i år. Bak Hjellerup Hingstesenter står Vita Mølgaard og Steve Thomsen.

Katrinelund melder at elitehingsten De Noir nå er tilbake på stutteriet på Mors for bedekningssesongen, mens Florist har blitt sendt ned til Isabel Bache hos Holga Finken i Tyskland. Florist er en 4 år gammel hingst etter Florencio/Acapulco som ble kåret i Dansk Varmblod i fjor. I høst ble han imidlertid nødt til å avbryte 35-dagersprøven grunnet problemer med en hovbyll og han vil derfor bli vist igjen i år.

Brink mot strømmen
Mens de fleste store hingstestasjonene i år ser ut til å ha investert i internasjonalt blod til sin hingstestasjon har Jan Brink og Tullstorp Gård nå gått litt i motsatt retning. Tidligere denne måneden ble det kjent at Jan Brink har kjøpt tilbake hingsten Chirlon 870. Denne nå 20 år gamle hingsten har det Tullstorp beskriver som genuin svensk stamme og er etter hingsten Ceylon med Kaliber på morssiden. Chirlon virket i svensk avl i et par år før han ble solgt til Holland hvor han konkurrerte opp til Grand Prix nivå. Jan Brink red hingsten når han var helt ung og føler at han er et viktig bidrag til svensk avl.

– Jeg ville sikre Ceylon-blodet i Sverige, derfor er jeg veldig glad for at jeg fått sjansen til å kjøpe tilbake Chirlon. Vi har så mye utenlandsk blod i våre hingster nå, at det er en risiko for at det svenske blodet forsvinner helt, skriver Jan Brink på sin hjemmeside.

Lancier død
Ellers døde nylig den svenske hingsten Lancier 987 av det som trolig var et hjerteinfarkt, melder Tidningen Ridsport. Holsteineren Lancier var etter Landgraf/Wahfried og hadde 9 godkjente sønner i Europa. Blant disse er sølvvinneren i sprang fra Sydney OL Lando DH 431, Landmark DH 431 og Looping 876. Lancier avlet også noen avkom som hevdet seg innen dressursporten og en av disse var norske Grete Bergstrøms Lord Jameson Lukas. Lancier ble 25 år gammel.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*