– Flaks har man kun i kjærlighet

Dette innlegget ble publisert 7. oktober 2014 og innholdet kan være utdatert.
CC Top og Ole Kristoffer (foto: Equimedia/Mette Sattrup)
(Foto: Equimedia/Mette Sattrup)


Klar tale fra Jens Fredricson. 

Den svenske sprangrytteren holdt clinic på Flyinge i august, og budskapet var rett og slett om hvordan man får hesten til å arbeide riktig. Innledningsvis nevnte han noen viktige elementer som er av stor betydning for hestens holdbarhet.

– Til å begynne med skal du se til at daglig rir på et underlag som har svikt. Det er veldig viktig på lang sikt. Korte perioder på asfalt er bra å komplementere med nå og da, ettersom det bygger opp hestens støtdempermekanisme og gjør den sterkere, forklarte Fredricson. En annen ting han også synes er viktig, er hovslageren. Det trenger ikke se pent ut, men det som er avgjørende er at hoven er tilpasset på et vis som stemmer overens med hestens bevegelsesteknikk. Det skal gjøres likt hver gang, hvilket betyr at man skal passe godt på hovslageren sin. – Be ham på kaffe og se til at pengene havner på kontoen hans i tide.

Hippson har lagt ut et fyldig referat fra clinicen, som er vel verdt å lese om. Stikkord som er viktig for Fredricson, er halvparader, sterk/svak side, løsgjørelse og et eget system.