Hoppejubileum i Sverige

ASVH har utgitt en oversikt over de beste 3-årige hoppene i Sverige siden 1970.

I Sverige har ASVH siden 1970 arrangert riksutstilling for 3-årige hopper. Målet har hele tiden vært å hedre de beste hoppene, og belønne deres oppdrettere og eiere. I år er det 40 år siden utstillingen så dagens lys, og man har i den sammenheng fått utgitt en oversikt over alle hoppene som har vunnet den prestisjetunge riksutstillingen.

Lang tradisjon
Siden 1961 har organisasjonen bak riksutstillingen hett Elmia, og utstillingen har blitt arrangert fast i Jönköping. I Sverige er fortsatt begrepet “Elmia-sto” et begrep, til tross for at den siste utstillingen som ble arrangert der var i 1998. Nå arrangeres riksutstillingen på Strömsholm i sammenheng med “Strömsholmstävlingarna” i juni.

Eksportert til Norge
Det er 52 vinnere av riksutstillingen for 3-årige hopper siden 1970, og alle presenteres med tekst og bilder i utgivelsen fra ASVH. En av de 52 hoppene, Nabrina (f. 1985 e. Napoleon/Brabant, oppdretter Birgitta Larsson), har et avkom som er eksportert til Norge. Det er snakk om hoppen Ubrina (f. 1990 e. Urbino/Napoleon, oppdretter Birgitta Larsson) som har fått noen avkom her. Eier av Ubrina er Janne Christine Engebretsen fra Halden, og hos henne har hoppen fått to avkom. De to avkommene er Perfect Redge (f. 2004 e. Danone) og Perfect Manner (f. 2008 e. Roxen xx).

Også vallaker
Det er ikke bare hopper som har blitt vist på riksutstillingen, også 3-årige vallaker har blitt vist. I 1972 ble 17 vallaker vist, hvorav 14 ble solgt direkte under utstillingen. To vallaker ble da solgt til Norge.

Les hele utgivelsen fra ASVH her.

2 Comments on Hoppejubileum i Sverige

Legg inn en kommentar