Årets oppdretter 2010

Dette innlegget ble publisert 27. februar 2011 og innholdet kan være utdatert.
Nina og Trond Paulsen med Illona xx og Solbakkens Dragonheart (Foto: Eva Kindahl).

Under hingstepremieringen på Brunstad delte Norsk Varmblod ut sin oppdretterpris for 2010.

Leder av NV Mette Hansson sa følgende: Prisvinner for 2010 er kjent for sine gode hoppestammer, spesielt hoppen Nicita som har hatt alle sine føll med til landsfinalen. Flere av avkommene har også gått til topps i både føll- og unghestfinaler og også senere hevdet seg i sporten.

Hingsteføllet Solbakkens Dragonheart ble beste sprangføll også under Føllfestivalen 2011.

 

Siste suksess har familien hatt med hoppen Illona xx som er mor til sprangføllet Solbakkens Dragonheart som ble utnevnt til årets sprangføll i 2010. Årets oppdretter er også et godt eksempel på betydningen av å satse på gode hoppestammer. Årets oppdretterpris 2010 går til familien Paulsen.

Nina og Trond Paulsen hadde i mange år hoppen Nicita som ble utnevnt til elitehoppe i Norsk Varmblod i 2008. De kjøpte så Illona xx som er mor til årets sprangbetonte føll i Dansk Varmblod i 2009. Familiens første føll etter hoppa, Solbakkens Dragonheart ble så årets sprangbetonte føll i Norsk Varmblod i 2010.

Familien fikk overrakt et bilde med tradisjonelt hestemotiv av telemarkskunstner Bjørgum.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*