Mor og sønn til topps

Dette innlegget ble publisert 15. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Illona ble dagens hoppe under utstillingen i Østfold.

Nina Paulsen fikk full pott under utstillingen til region 1 på Fredriksborg.

Først ble føllet hennes, Solbakkens Dragonheart (e. Heartbeat) kåret til utstillingens beste sprangføll med svært gode karakterer. Etter dommerne så hadde bedømt de fire hoppene som stilte til kåring, var det klart at også føllet mor, Illona e. Carolus I/Calvados I/Fantus ble kåret til dagens hoppe.

Tracy e. Trofé/Ceylon/Illum fikk 8 i helhet.

Dommerne Cecilia Wallin og Cecilie Kilde ga den seksten år gamle hoppen karakterene 8,5 for type og kropp og 9 for både skritt og trav. De berømmet hoppen for sine gode gangarter, og synes hesten var svært harmonisk. Fordi Illona ikke har noen bruksprøve, kunne hun imidlertid ikke bedømmes høyere enn til 2. premie.

Nina Paulsen gikk til innkjøp av denne hoppen i fjor. Da var hesten mor til det beste sprangbetonte hoppeføllet i Danmark – et føll etter Quinton – og i år har hun igjen blitt bedekket med den fem år gamle hingsten til Stald Cajus i Danmark.

Også to andre hopper oppnådde 8 i helhet og ble 2. premiert. Det gjaldt den svenskoppdrettede Tracy e. Trofé/Ceylon/Illum, en ti år gammel hoppe som eies av Florence Blomqvist i Vestby og tyske Salsa Sarina e. Acorado/Riverman/Lavall I, en åtte år gammel hoppe som eies av Eva Westby fra Kolbotn.

Klassevinner for de 2-årige dressurhoppene ble De Jolie (e. De Noir/Akatschi).

To dressurbetonte 2-årshopper møtte, hvor én oppnådde å bli stilt i klasse 1. De Jolie e. De Noir/Akatschi/Manstein har samme mor som utstillingens beste dressurføll, nemlig Rakatschi e. JJ RayBan. Begge er oppdrettet av hoppens eier, Monica Engebretsen fra Oslo. Den mørkebrune hoppen oppnådde blant annet 8,5 i type og fikk 9 på både skritt og trav. Hoppen var ifølge dommerne feminin og med god overlinje, men hadde spede piper som påvirket beinkarakteren (6,5) og en for tiden svak bakpart som gjorde at galoppen ble satt til en 7,5.

Èn 2-årig hingst ble vist som også skulle ha rådgivende bedømming i henhold til hingstekåring. ML Gold Rush (e. BH Rush Hour/Allegretto) er oppdrettet av Lillian Strand og eies nå av Sandra Holme i Vestby. Hingsten oppnådde 7,5 i helhet og ble ikke anbefalt til hingstekåring. Dommerne likte den gode skulderen og manken, men syntes hingsten var noe smalbygget og hadde svak muskulatur i krysset.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*