Spennende kvalifiseringer

Mr. Gold G og Louise Almlund Løkken gikk seirende ut av 5-årskvalifiseringen.

Lørdag var det kvalifisering i 5- og 6-årsklassene i Norsk Breeders Trophy.

5-åringene
Det var de utenlandskregisterte hestene som dominerte i begge aldersklassene, hvor alle ekvipasjene red det innledende programmet til FEI. I fjor ble Mr. Gold G (e. Milan/Lobster) og Louise Almlund Løkken nummer fire i Stall-Ks 4-årscup. Lørdag vant de kvalifiseringen for 5-åringene med 85,400 %. Mr. Gold G er en 5 år gammel Dansk Varmblods-hingst etter Milan/Lobster, som eies av rytteren og Sture Andersson.

Tonje Eikrem la beslag på andre- og tredjeplassen med henholdsvis oldenburgervallaken Stall-Ks De Blanc (e. BH Don Romantic/Rohdiamant) som fikk 82 % og  Fantastico (e. Florencio I/Londonderry) som oppnådde 77,6 prosent.  Stall-Ks De Blanc eies av Emilie Rollve, mens Fantastico er en hannoveranervallak som eies av Marianne Muri.

Beste norskregistrerte ekvipasje ble sølvvinneren av Stall-Ks 4-årscup i 2009, Vivelstads Renoir (e. De Noir/Resident) som oppnådde 76 prosent med oppdretter, eier og rytter Mette Hansson.

Dommere i klassen var Hedevig Hauglin, Mark Ruddock og Øivind I. Ødemotland.

Qallwesto (e. Qalle/Midt-West Ibi-Light) (Foto: Eva Kindahl)

6-åringene
Feltrittsrytter Anne-Cathrine Sellæg imponerte mest på den svenske vallaken Qallwesto (e. Qalle/Midt-West Ibi-Light) og fikk 79,6 %. De fikk 7,8 i trav, 8,5 i skritt, 8 i galopp, 7,5 i ettergift og 8 i generelt inntrykk.

Mette Ono Njøten kom på andreplass med 75,2  % på sin egen hest, den svenske Batistini (e. Bocelli/Parant). Dommerne ga dem 7 i trav og skritt, 8 i galopp, 7,8 i ettergift og 7,8 i generelt inntrykk.

Tredjeplassen gikk til bronsevinneren fra 5-årsfinalen i fjor, nemlig norskfødte My Companion (e. Crelido/Blue Alert xx) ridd av Øivind I. Ødemotland. De ble belønnet med 73,2 % ut ifra karakterene 7,8 i trav, 7,5 i skritt, 7,8 i galopp, 6,8 i ettergift og 7,5 i generelt inntrykk. Vallaken er oppdrettet av Linn Næss Evensen og eies av Runa Roseth Jensen.

Dommere her var Hedevig Hauglin og Mark Ruddock.


Be the first to comment

Legg inn en kommentar