Spennende finaler

Dette innlegget ble publisert 31. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Stall-Ks Rochar med rytter Torunn Jordet og eier Mariell SeverinsenSøndag ble vinnerne av Norsk Breeders Trophy i dressur kåret på Linnesvollen.

Det ble spennende i begge klasser søndag etter at flere hester meldte seg på i kampen om sammenlagtseierene.

I femårsklassen lå Stall-K’s Rochar og Torunn Jordet i ledelsen etter 1. avdeling tett fulgt av My Companion ridd av Øivind Instefjord Ødemotland. Men i søndagens finaleprogram var det Moselunds Rival og Siri Aschim som tok seieren med 81,8 prosent.

Men det var ikke nok til å ta seieren sammenlagt. Stall-K’s Rochar endte tilslutt opp med 1 prosent mer med en total på 158,2 prosent.

Dermed kunne Blue Hors Romanov-sønnen som også vant Stall-Ks 4-års Cup i fjor ta hjem seieren i Norsk Breeders Trophy for femåringer 2009. Stall-K’s Rochar tilhører familien Severinsen og har denne sesongen blitt konkurrert av Stall-Ks Torunn Jordet.

Begge årstrinnene ble dømt av Gunn Skovholt, Liv Mette Moxnes og Kurt Christensen. Gunn Skovholt synes det var mange fine hester til start og at de fleste av disse ble fremvist godt av rytterne. Også den danske dommeren bemerket dette.

– Ridningen her i Norge blir bedre og bedre og de gode hestene blir nå godt presentert, sa Kurt Christensen.

Alle de tre dommerne var enige om at toppen var god i begge klassene, og var særlig imponert over nivået på 6-årsfinalistene denne helgen.

Gode 6-åringer
Gevelts Donna Tella vant NBT for 6-åringer. Her med eier Rannvei Gevelt. Seieren her gikk til Stine Gøtesen og Gevelts Donna Tella etter Blue Hors Don Schufro/Warkant. Denne dansk varmblodshoppa som tilhører Rannvei Gevelt vant 1. avdeling lørdag.

Men søndag måtte hun se seg slått av både Cartier III ridd av Nora Øvstedal Knudsen og Aurelia ridd av Jonas Elvebakk, men sammenlagt holdt det allikevel til seier.

Andreplassen tok Stall-Ks Hero Flower en vallak etter Blue Hors Hertug/Resident som nå ris av Siv Morberg. Stall-K’s Hero Flower vant Breedersfinalen for 5-åringer i fjor under Thomas Lassen og ekvipasjen representerte også Norge i Unghest-VM i 2008.

To programmer til over 80 prosent sikret andreplassen, selv om ekvipasjen slet med byttene, noe som ble særlig synlig i søndagens program.

Etter sin seier søndag endte Nora Øvstedal Knudsen og Cartier III opp på en tredjeplass sammenlagt. Cartier III er etter Blue Hors Cavan med Michellino på morssiden.

Beste norskfødte
I årets finaler var det 3 norskregistrerte hester til start. Alle disse var femåringer og prisen for beste norskoppdrettede hest gikk til My Companion. Øivind Instefjord Ødemotland red denne Crelido-vallaken som er oppdrettet av Linn Næss Evensen og eies av Runa Roseth Jensen. Morfar er Blue Alert xx og hans halvsøster Ro Matinee e. Blue Hors Romanov ble Årets Dressurbetonte 2-årshoppe under Norsk Varmblods Eliteskue lørdag.

My Companion ble nummer to i lørdagens klasse, men måtte nøye seg med tredjeplassen søndag etter å ha oppnådd 77,2 prosent. Dermed ble det en tredjeplass sammenlagt.

Stall-Ks Romero er etter Blue Hors Romanov/Don Gregory. Flest Romanov-avkom
I årets Breeders var det den nå 9 år gamle hingsten Blue Hors Romanov som var representert med flest avkom. I femårsklassen var det hele 4 hester etter hingsten som er kåret i Dansk Varmblod, Oldenburg, Hannover, Westfalen og Rheinland.

To av disse, Stall-Ks Romanova og Stall-K’s Romero er registrert i Oldenburgforbundet, mens Moselunds Rival og Stall-Ks Rochar er registrert i Dansk Varmblod.

Blue Hors Romanov ble utnevnt til reservesieger under hingstekåringen i Oldenburg i 2002 og ble så fløyhingst som 4-åring i Dansk Varmblod.

Avstamningsmessig representerer han Rubinstein-linjen gjennom sin far Rohdiamant, mens vi på morssiden finner Grundstein II/Akzent II.

Hingsten er registrert med 9 avkom i Norsk Varmblod i fjor og fikk dermed flest norske bedekninger av Blue Hors-hingstene.

I Danmark har hingsten avlet i stor skala og er blant annet far til årets vinner av Unghest-VM for fem år gamle hester, Hønnerup’s Driver. I begynnelsen av august red Andreas Helgstrand denne dansk varmblodsvallaken som har Blue Hors Don Schufro på morssiden til en historisk seier for DV i Verden.

Godt sprangblod

Spranghingsten Crelido var også representert med to avkom i dressurfinalene, en femåring og en seksåring. Denne danske elitehingsten etter Calido/Raimondo/Cantares har vist at han gir meget gode avkom både på dressur- og sprangbanen. I årets Breedersfinaler for spranghestene var han også representert med to avkom.

I fjor høst kjøpte Kristin G. Andresen en halvpart i hingsten som nå trenes og konkurreres av den norske sprangrytteren Stein Endresen. Crelido står på stasjon hos Ib Kirk på Katrinelund i Danmark og er kåret i Holstein, Oldenburg, Dansk Varmblod, Svensk Varmblod og Norsk Varmblod.

My Companion er en norsk varmblodsvallak etter Crelido/Blue Alert xx.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*