– Et klasseføll

Dette innlegget ble publisert 19. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Solbakkens Dragonheart fikk dommer Poul Graugaard til å trekke frem superlativene da han vant Bråten Gårds Sprangføll under Føllfestivalen.

Hingsteføllet etter Heartbeat u. Ilona xx ue. Carolus 1 stakk av med tittelen beste sprangbetonte føll for andre gang på en uke. Lørdag vant han nemlig også under Norsk Varmblod region 1s skue. Og det uttrykksfulle hingsteføllet styrte showet også under Føllfestivalen torsdag.

Eiere Nina og Trond Paulsen kjøpte hoppen Ilona xx drektig i fjor høst. Hennes føll fra i fjor, Lærkebjergs IQ etter Quinton, ble årets sprangbetonte føll i Dansk Varmblod like etter at Ilona kom i norsk eie.

Dommerne beskrev Solbakkens Dragonheart som et fantastisk lekkert, uttrykksfullt føll. De ga karakterene 9 for type, kropp og ben, mens det ble 7 for skritt, 8 for trav og 9 for galopp. Hingsteføllet fikk 9 i helhet.

S.E. Miss Pogany e. Diarado/Corlando

– Et helt klasseføll som er fantastisk i type og funksjon og helt moderne, sa Poul Graugaard under premieutdelingen. Vinnerføllet fikk med seg bedekningsrettigheter fra Bråten Gård neste sesong.

S.E. Miss Pogany og hoppeføll etter Tailormade Confidence
Nummer to ble S.E. Miss Pogany etter Diarado u. Concordia ue. Corlando. Hoppeføllet fikk også en helhet på 9 og ble beskrevet av dommerne som et meget flott, velutviklet føll av fremragende god type. De ga karakterene 9 for type, 8 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt og 8 for trav og galopp. Hoppeføllet var det andre av sprangføllene som fikk 9 i helhet.

S.E. Miss Pogany er oppdrettet av Åse-Berit og Nils Jamne.

Tredjeplassen tok et fortsatt navnløst føll etter Tailormade Confidence/Holland. Hoppeføllet er oppdrettet av Dag Ove Kingsrød og ble beskrevet som et høystilt og harmonisk føll av særdeles god type. Dommerne ga karakterene 8 på type, 9 på kropp, 8 på ben, 7 i skritt og trav og 9 i galopp. Det ble 8 i helhet.

Avlshest.no legger ut fyldige bildegallerier og flere saker i løpet av de neste dagene – følg med!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*