Elitehoppe til Totilas

Dette innlegget ble publisert 29. april 2010 og innholdet kan være utdatert.

Nicita med Solbakkens Francine på føllskue i 2003. (Foto: Privat)

Den norskeide elitehoppen Nicita skal bedekkes med verdensener Moorlands Totilas.

16 år gamle Nicita etter Chirac/Napoleon er svenskfødt og har til nå fått ni føll. Det siste føllet er etter Thorsøs Ludwig (e. Lauries Crusador/Mon Amour). Hun fikk to føll i Sverige før hun ble kjøpt usett av Nina Paulsen til Norge.

– Alle avkommene etter Nicita blir så like på faren. Det er morsomt når en velger ut hingst for en kan nesten velge hva en vil ha, sier Nina.

Derfor er det kanskje ekstra interessant at hoppa nå skal insemineres med Moorlands Totilas – dressurhingsten som har tatt hesteverden med storm det siste året. – Det blir kjempespennende! sier Nicitas eier, Cathinka Gjester Leren som overtok hoppa fra Nina Paulsen i 2008.

Det er ikke alle forunt å få et avkom etter Totilas. Moorlands Totilas (e. Gribaldi/Glendale) blir nemlig tilbudt til et begrenset antall hopper. Man kan sende inn et søknadsskjema for den aktuelle hoppen, og man garanteres svar innen 48 timer.

24. juni 2010: Avlshest.no har fått bekreftet at Nicita er drektig med Totilas.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*