Årets Hest 2009 i KWPN


Det var ingen overraskelse at en sort hingst gikk av med seieren.

Gribaldi-sønnen Moorland’s Totilas tok verden med storm i 2009 og satte flere verdensrekorder i løpet av året. Det var derfor ingen overraskede tilskuere da KWPN kunngjorde at hingsten fikk den prestisjefylte betegnelsen «Årets Hest» for 2009. Både publikum og komiteen for prisen var enstemmige i avgjørelsen. Som KWPN selv sa, til og med sprangryttere har lagt merke til denne hesten og går til dressurarenaen for å se ham i aksjon. Hvor mange dressurhester har klart det?

I tillegg har Totilas økt den generelle interessen for hestesporten og tiltrukket flere tilskuere til dressursporten. Han har engasjert media ut over den vanlige dekningen av dressuren i pressen, som er en fordel for både sporten og avlen.

Vinner av prisen i fjor var spranghingst og OL-vinner Hicksted, mens Okidoki vant i 2007.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar