Tilbake til Frankrike

Dette innlegget ble publisert 8. oktober 2009 og innholdet kan være utdatert.

Jaguar Mail (e. Hand in Glove xx/Laudanum) fikk 186 hopper i 2007 og 99 i 2008. Nå bærer det tilbake til Frankrike. (Foto: Flyinge) To franske avlshingster forlater nå Sverige og Flyinge.

Jaguar Mail og Alligator Fontaine returnerer nå tilbake til eieren Stutteri Haras de Brullemail etter tre avlssesonger i Sverige.

Jaguar Mail er en 12 år gammel hingst etter Hand i Glove xx/Laudanum xx. Han har deltatt i OL under svensk flagg med Peter Eriksson og vant Sires of the World i 2007. I følge Tidningen Ridsport vil han nå bli konkurrert av sin tidligere rytter Patrice Delaveau. Paret får sin første start igjen under Oslo Horse Show i helgen.

Jaguar Mail har bedekket 333 hopper mens han har stått i Sverige. Flyinge melder at han fortsatt kommer til å være tilgjengelig frossen og muligens også fersk i Sverige neste sesong. I 2008 var han den tredje mest brukte hingsten i Sverige.

Alligator Fontaine har rukket å bli 21 år og vil nå flytte tilbake til Stutteri Haras de Brullemail og bli pensjonist. Hingsten etter Gayssire Fleury Noren/Dark Tiger xx har hoppet inn mer enn 2 millioner svenske kroner i premiepenger i sin karriere. Han har bedekket 141 hopper i Sverige. Her i Norge stod han oppført med en bedekning i 2008.

– Jaguar Mail og Alligator Fontaine har begge tilført nytt og spennende blod til svensk sprangavl. Føllene etter hingstene har sett lovende ut og det skal bli spennende å følge deres første årgang treåringers resultater under treårstestene våren 2011, sier avlsansvarlig på Flyinge Karl-Henrik Heimdahl i en pressemelding.

Flyinge har ikke villet gå ut med årets bedekningstall enda etter det som later til å ha vært en skuffende sesong. Forrige uke ble det kjent at daglig leder ved stutteriet Johan Bredberg måtte gå på dagen grunnet dårlige resultater.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*