Uro på Flyinge

Dette innlegget ble publisert 29. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Daglig leder måtte gå på dagen og stutteriet ønsker ikke å gå ut med årets bedekningstall.

Det tradisjonsrike svenske stutteriet sliter om dagen. Mandag morgen stod Flyinge uten daglig leder etter at styret fredag bestemte at Johan Bredberg måtte gå med umiddelbar virkning. Årsaken er i følge Sportshästen.se ulønnsom hingstevirksomhet, dårlig hestesalg og misnøye blant de ansatte med ledelsen.

Avlssjef Karl-Henrik Heimdahl og økonomisjef Ulla Ek har inntil videre tatt over styringen av stutteriet.

«Flyinge står ovenfor en omstillingsprosess og Johan Bredberg er kanskje ikke rett person til å leda det arbeidet. Vi trenger en annen profil til det”, sier Claes Lundell som representerer styret på Flyinge til Sporthästen.se.

Lundell uttaler også at utdanningsbiten og arrangementsdelen på Flyinge fungerer bra også økonomisk, problemet har vært hingstestasjonen og hestesalget.

Flyinge har 47 ansatte og den siste tiden har det vært til dels stor misnøye med personalpolitikken og ledelsen. Claes Lundell bekrefter ovenfor Sportshästen at dette har vært tatt med i vurderingen i avskjedigelsen av Bredberg.

Holder tilbake bedekningstall
Samtidig kom nyheten om at Flyinge ikke ønsker å offentliggjøre årets bedekningstall. Forrige måned skrev Tidningen Ridsport om sviktende interesse for hingstene og dårlig hingstesalg. Nå bekrefter Claes Lundell at økonomien ved stutteriet er hardt presset.

Årets hingstekolleksjon har forandret seg litt gjennom sesongen ettersom hingster har blitt kjøpt og solgt. Men stutteriet har hatt rundt 20 hingster på stasjon, av disse er 7-8 eid av Flyinge selv.

Claes Lundell sier at Flyinge kommer til å fortsette med å satse mer på eksterne hingster heller enn egne.

«Vi må ha attraktive hingster. Dagens hingster er populære kortere enn før, bare 2-3 år. Vi må følge etterspørselen i markdet. Hvordan får vi se på, men det blir flere eksterne hingster enn tidligere, sier Lundell til Sportshästen.

Wladimir OA er en av de eksterne hingstene som har stått på stasjon hos Flyinge i år. Han tror ikke det blir noe problem å få eksterne hingster på stasjon.

– Det er mange som vil sette sin hingst på Flyinge, sier han. Men ønsker altså ikke å opplyse om hvor mange hopper årets hingster har fått.

– Vi vil først se ASVHs statistikk for å kunne analysere våre egne tall, sier økonomisjef Ulla Ek.

Wladimir OA
En ekstern hingst som har stått på stasjon hos Flyinge i år er Wladimir OA. Den seks år gamle hingsten etter Flemmingh/Florestan/Donnerhall ris av Pernilla André Hokfelt og representerte blant annet Sverige under Unghest-VM i Verden i år.

Stutteri Stubbäng som eier hingsten sammen med Birgitta Kjellin Häst AB og Stall André AB opplyser i en pressemelding denne uken at han fikk 33 hopper denne sesongen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*