Norge i finale

Dette innlegget ble publisert 25. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Stein Endresen og Cabachon gikk feilfritt i dag. Andre kvalifiseringsrunde er over i Lanaken og én norsk ekvipasje gikk videre til finalen på søndag.

Etter torsdagens første kvalifiseringsrunde var det kun to norske ekvipasjer som var feilfrie. Therese Henriksen og Wizzard-HB og Silje Ludvigsen og Leonce L produserte begge nullrunder i går. Men i dag gikk ikke ting like på skinner. Holsteinervallaken Leonce L e. Leonce/Lansing fikk med seg fire feilpoeng, mens Henriksen og Wizzard-HB endte på ni. Wizzard-HB er en KWPN-vallak etter Sheraton/Cavalier.

I går fikk Jon Fagerås og Day Trader ett riv. I dag kom hingsten imidlertid ikke til start. Day Trader pådro seg en skade i boksen og mistet tre tenner. Han vil bli operert i Belgia før han kommer hjem.

Men det ble norske nullrunder i dag også, denne gangen i femårsklassen. Stein Endresen og Cabachon holdt seg innenfor tiden i dag og dermed endte de opp helt i øverste del av resultatlisten. Cabachon er en hingst etter Casall/Concerto II og er kåret i Mecklenburgerforbundet og Dansk Varmblod. Med til sammen to tidsfeil etter to dager gikk ekvipasjen videre til finalen med et nødskrik. Det blir 35 ekvipasjer å se i finalen, hvor Stein og Cabachon var siste par med.

Også Jon Fagerås og El Nino II kom seg feilfritt igjennom i dag etter å ha tatt med seg 12 feilpoeng i går. Selv etter en feilfri runde i dag kom han imidlertid ikke videre til finalen.

Therese Henriksen og Emotion van T Beugelhof e. Querlybet Hero/Darco endte på fem feil i dag og hadde også fire med seg fra den første kvalifiseringsrunden.

Linn Kvernes og KWPN-hoppa Zelina etter Cantos/Concorde fikk i dag seks feil og hadde med seg ti fra i går. Hun red også den franske hingsten Qausanova Du Houx (Helios de la Cour II/Burggraaf) som endte på ti feilpoeng. Anita Sande på Ricardo (e. Concreto/Carte d’Or) fikk 8 feil i dag, og står med 20 totalt. Årets vinner av 5-årsfinalen i Norsk Breeders Trophy, Cassano (e. Cardento/Bellini) fikk 12 feil i går og 8 i dag.

I syvårsklassen produserte Morten Djupvik og Victorie G i dag en feilfri runde. Victorie G er en KWPN-hingst e. Quasimodo Z/Codexco. I går fikk paret med seg 4 feil og det holdt dermed ikke til en finaleplass.

Lørdag vil det bli avviklet Sires of the World og trøstefinaler i unghest-VM i Lanaken, Belgia. Søndag er det klart for finalene.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*