To føllskuer

Dette innlegget ble publisert 26. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

 Copy IV Me og hennes mor Beautiful på føllfestivalen hos JJ Horses.Her har det skjedd mye siden sist og vi har rukket to føllskuer. Nå kan man trygt si at avlssesongen går mot slutten. Keeperdama er konstatert drektig på 17 døgn med Tobajo Picez. Veterinæren måtte til slutt komme for å sprøyte henne for at egget skulle gå.

Jeg tror ikke Buttan har blitt drektig selv om jeg gjorde et siste desperat forsøk med å bytte hingst til Tobajo Picez – det har funket tidligere. Men jeg har ikke hatt veterinær til å sjekke henne ennå, så et lite håp på at hun er drektig finnes der fortsatt.

Ellers er alt bra med føllene og de vokser og de blir så altfor fort store. Juppe ble vist hos JJ Horses og til tross for øsende regnvær fikk han bla. 9 på type og 7 på gangartene. Vi venter med Keeperdama og Juppe, ute øser det ned!Copy har i sommer vært på to føllskuer og fått to ganske forskjellige bedømmelser. På den første hos JJ Horses viste hun seg fra sin beste side og reiste hjem med kun 8 og 9 i protokollen. Neste føllskue var på Tune i august, ca. 3 uker seinere. Her ble hun bedømt med 7.5 og et 8 tall, og hun gikk ikke videre til eliteskuet i Drammen neste helg.

Det er interessant å se hvor mye som kan forandre seg på noen få uker. At vekst og utvikling er av stor betydning er viktig å tenke på når man reiser av gårde med de små føllene for å få en bedømmelse – det er resultatene til mitt eget føll et bevis på.   Men uansett hvilken bedømmelse – jeg aldri villet vært henne foruten og for meg er hun bare verdens fineste!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*