Snart forbesiktigelse

Dette innlegget ble publisert 31. oktober 2009 og innholdet kan være utdatert.

Flere norske hingster er meldt til forbesiktigelse i Dansk Varmblod.

Katalogen for Dansk Varmblods forbesiktigelser har kommet og den viser at det er flere norskoppdrettede hester som skal prøve seg.

Eva Kindahl stiller med to 2-åringer, hennes egenoppdrettede EKs Ment II Be etter Tobajo Picez/Bernstein  og fullblodshingsten Henning. Henning xx er etter Joup xx/Tiger Ben xx og oppdrettet av Stall Baby. Han er den eneste fullblodshingsten som vises i år.

EKs Ment II Be e. Tobajo Picez/Bernstein. (Foto: Eva Kindahl)En annen norskoppdrettet 2-åring er Solbakkens Commander etter Aurelio. Solbakkens Commander er etter elitehoppa Nicita og oppdrettet av Nina Paulsen. Nicita er etter Chirac/Napoleon. Eier av hingsten er Sissel Strømsvold.

JJ Horses stiller også med en 2-åring. Sibelius er etter Sir Donnerhall/Marquise og oppdrettet av Jarle Berg fra Oslo.

En norskoppdrettet hest som stilles av danske eiere er Numero som er oppdrettet av Merete Rød fra Finnøy. Hingsten etter Numero Uno/Cassini I eies nå av Stall Mak ved Martin Schougaard.

Tailormade Horses, som er et datterselskap av norske Stiansen Eiendom, stiller også med flere hingster. Kjær’s Baluzard etter Balou du Rouet/Lezard, Møllegårdens Pas Partout etter Don Primero/Bøgelys Camaro,  Redondo etter BH Romanov/BH Romancier, Helgenæs Hitman etter Sandro Hit/Schwadroneur og Tailormade Lacoste etter Lord Loxley/Ferragamo.

Ellers stiller flere av de store danske avlsstasjonene med flere hingster. Stutteri Schou og Schouboe skal vise en Carmargue-sønn, en Corratus-sønn, en Crown Z-sønn og en Quasimodo Z-sønn. Stutteri Blue Hors stiller med to BH Hotline-sønner, en BH Leredo-sønn, en BH Don Schufro-sønn, en Tuschinski-sønn og en Rohdiamant-sønn.

Dansk Varmblod arrangerer 4 besiktigelser hvor tilsammen 203 hingster skal vises for dommerne for å forsøke å få tillatelse til å stille til hingstekåring i Herning i mars neste år. 8. november skal 27 hingster vises på Vallensbæk Ridecenter, mens det helgen etter, fra 13.-15. november blir tre dager med forbesiktigelse på Vilhelmsborg.

Henning xx etter Joup xx stiller i klassen for foredlerhingster. (Foto: Eva Kindahl)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*