Få stevner igjen

Dette innlegget ble publisert 7. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney på Ellingsrud i helgen. (Foto: Eva Kindahl)Det nærmer seg fristen for kvalifisering til Breeders og Stall-Ks 4-års Cup og det er få stevner igjen å gjøre det på hvis du vil til finalen.

Forrige måned ble det kjent at Norsk Varmblod hadde utsatt fristen for kvalifisering til Breedersfinalene med to uker for å få plass til flere kvalifiseringstevner.

I morgen og torsdag arrangerer Trøndelag Hestesportsklubb landsstevne i dressur hvor det er både 5- og 6-års klasser og mulighet for kvalifisering til Stall-Ks 4-års Cup.

I følge startlistene som er lagt ut er det to femåringer og en seksåring som vil forsøke seg på kvalifisering. I Stall-Ks 4-års Cup derimot er det hele 10 ekvipasjer som skal til start og forsøke å klare kvalifiseringskravet på 67 prosent.

Men det er også kvalifiseringsmuligheter lenger sør denne uken. Sølvbyen Rideklubb i Kongsberg arrangerer elitestevne fredag til søndag hvor det også er kvalifiseringsklasser. Her er det 13 startende i Stall-Ks 4-års Cup. Blant de påmeldte finner vi blant annet leder av Norsk Varmblod, Mette Hansson, på sin hingst Vivelstads Renoir, Jonas Elvebakk på JJ Bilbao, en vallak etter Belissimo eid av JJ Horses og Trude Hestengen på Tobajo Pik Disney, Connie Mjølnerød og Ann-Cathrin Ottossons kårede Tobajo Picez-sønn.

Tobajo Pik Disney og Vivelstads Renoir er allerede kvalifisert til finalen. Tobajo Pik Disney vant den første kvalifiseringen på Ellingsrud i mai i år med hele 84,375 prosent, mens Vivelstads Renoir tok annenplassen med 81,25 prosent, da med Stall-Ks Torunn Jordet i salen.

Stall-Ks Rochar og Thomas Lassen vant Stall-K's 4-års cup 2008.Også i fem- og seksårsklassene er det en del påmeldte. 11 ekvipasjer forsøker seg på kvalifisering til Breedersfinalen for femåringer på torsdag. Fjorårets vinner av Stall-Ks 4-års Cup, Stall-K’s Rochar, stiller til start med Torunn Jordet. Det samme gjør Stine Gøtesen med Romanova og Silje Ludvigsen med Loran-vallaken Lord of the Ring.

På startlisten til seksårsklassen finner vi syv ekvipasjer. Det er Grete Bergstrøm og Zinober Prada, Anita Johanne Simonsen og Capella, Jeanne Elisabeth von Barner og Zalvador Dali, Line Hamre og Hottentott, Stine Gøtesen og Gevelts Donna Tella og Jonas Elvebakk og Aurelia.

Siste sjanse på Starum
Siste mulighet for å kvalifisere seg til finalene blir under landsstevnet på Starum 25. og 26. juli. Her blir det kvalifisering til Stall-Ks 4-års Cup på lørdagen, mens det går fem- og seksårsklasser både lørdag og søndag. Påmeldingsfristen her er mandag 13. juli.

Finalene vil gå den siste helgen i august  på Linnesvollen i Lier. Norsk Varmblod forsøker i år å revitalisere Breedersformatet ved å legge alle de tre finalegrenene sammen. Årets eliteskue vil også finne sted samme helgen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*