Dressuren tilbake

Dette innlegget ble publisert 21. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

Jonas Elvebakk og Cartier vant fredagens Intermediaire I sponset av JJ Horses. I år var dressuren tilbake på Linnesvollen. JJ Horses sponset de to klassene med 7 inviterte ekvipasjer.

Fredag kveld inntok dressurfolket arena 2 og vi fikk se seks norske og en dansk rytter i JJ Horses Intermediaire I.

Det var landslagstrener Bjarne Nilsen som hadde plukket ut de norske ekvipasjene som alle er en del av satsningsgruppen i dressur for seniorryttere. Nilsen var også tilstedet og hjalp rytterne varme opp begge dager.

Fredagens klasse ble vunnet av Jonas Elvebakk og hans Blue Hors Cavan-sønn Cartier. Ekvipasjen fikk totalt 66,842 av de tre dommerne. Cartier vant Breedersfinalen som 6-åring og har siden gått fra styrke til styrke under sin rytter og eier.

Andreplassen tok Stine Gøtesen og Worsteiner med 66,754 prosent. Worsteiner er en ni år gammel vallak etter Weltmeyer. Siri Skahjem og Confidence tok med seg tredjeplassen etter å ha oppnådd 66,491.

Kür
Lørdag formiddag red de samme syv rytterne JJ Horses Intermediaire kür hvor seieren gikk til danske Michael Grønne Christensen og Tailormade Akon (e. Akinos) med 69,912 prosent. Grønne Christensen fridde uhemmet til det norske publikummet ved å starte og avslutte til Aleksander Rybaks «Fairytale» og det var tydelig at også dommerne likte det de så for ekvipasjen ble belønnet med 69,917 prosent totalt. Deres totalkarakter for artistisk innhold endte på 73,667, mens for det tekniske fikk de 66,167 prosent.

Nummer to ble Jonas Elvebakk og Cartier med totalt 69,333 prosent, hvor av de fikk 72,333 prosent for artistisk innhold og 66,333 for det tekniske. Tredjeplassen tok Mette Ono Njøten og Helios, en svenskavlet vallak etter Bolero/Chirlon.

Michael Grønne Christensen og Tailormade Akon e. Akinos.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*