Betingelsen

Dette innlegget ble publisert 30. mai 2009 og innholdet kan være utdatert.

Et ...Cathinka Leren flyttet tilbake til Norge på en betingelse – at hun fikk drive med hest. I år kom det 3 føll på gården.


Hvem, hva, hvor:

Cathinka Leren bor på Dovreskogen med mann og 2 barn. De overtok gården etter svigerforeldrene hennes etter å ha bodd i Tanzania i nesten 4 år. Cathinka gikk med på å flytte tilbake til Norge på en betingelse, og det var at de måtte drive med hest. Nå har de 13 hester på stallen.

1. Hvor mange føll venter du i år og hvem er de etter?

Vi har fått 3 føll i år, de er etter White Talisman, Louis Vuitton og Cicero Van T&L.

2. Hvilke hopper skal bedekkes i år og med hvem?

Jeg har fire stykker som vi holder på å bedekke nå. Disse hoppene er etter Chirac, Uniform, Schwadroneur, og Animo.

Nicita er vår elitehoppe etter Chirac/Napoleon. Nicita skal bedekkes med Thorsøs Ludwig som er etter Lauries Crusador xx.

(Foto: Cathinka Gjester Leren)Anabel er en 3. premiert hoppe etter Animo/Palfrenier. Anabel skal i år bedekkes med Tobajo Picez. Hun har allerede fått 3 føll.

Daim er etter Schwadroneur/Cantus. Hun skal bedekkes med Tobajo Pik Disney. Hun har gitt 2 fine avkom, der den første Danilla, fikk 9 i helhet på føllskue og den andre heter Lerens Artemisia.  Hun er en veldig elegant dame.

Purona er etter KWPN-hingstene Uniform/Zaire. Purona skal bedekkes med Swix. Hun fikk sitt første føll i år, et hingsteføll. Han ser veldig fin ut og er etter White Talisman.

3. Hvorfor valgte du å avle på hoppene?

Nicita og årets føll som er etter  (Foto: Cathinka Gjester Leren)Jeg valgte å avle på disse hoppene fordi jeg synes avl er veldig spennende. Disse hestene har en ganske god stamtavle, og de har vist gode egenskaper under ridning og har gode gangarter alle sammen. Så jeg ville prøve.

Dessuten har jo Nicita fått status som elitehoppe, hun har fått 8 føll hvor samtlige har utmerket seg på føllskue og i Breeders, så da må en jo bare avle så mange en kan.

Anabel er en 3.premiert hoppe, Daim har avlet 2 gode føll, Stine Gøtesen kjøpte det ene avkommet hennes. Purona har bare fått et føll, og det er i år. Han ser veldig fin ut, men vi får se hva dommerne mener om han.

4. Fornuft eller følelser ved valg av hingst?

Jeg prøver å tenke fornuft når jeg velger hingst, men jeg må innrømme at det kommer en del følelser inn i bildet, det er så mange fine hingster å velge mellom. Heldigvis får jeg kjempegod hjelp av Nina Karstensen på Bråten gård. Hun har vært til stor hjelp ved valg av hingster. Det er så fint å ha en person som kan så mye om avl som henne til hjelp.

5. Planlegger du å dra på føllskue med årets føll?

Ja, jeg skal prøve å få dratt på føllskue med alle 3 føllene, det er litt stressende å reise med så mange føll, men jeg håper det går greit.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*