Nytt Breeders-format

Dette innlegget ble publisert 31. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

Lisa Røinås og Norways Bally vant finalen for 6 år gamle feltritthester i 2008.Etter noen litt slunkne år revitaliseres Norsk Breeders Trophy i år i nytt format. Siste helgen i august er det duket for avlerfest på Linnesvollen.

Norsk Varmblod har besluttet at i år skal Eliteskuet for Norsk Varmblod og Breeders-finalene arrangeres sammen helgen 28-30 august.

Norsk Breeders Trophy er Norsk Varmblods avlschampionat i sprang, dressur og feltritt for 5 og 6 år gamle ridehester. NTB var opprinnelig et aksjeselskap eid av Norges Rytterforbund og Norsk Varmblod. I fjor høst ble det besluttet at selve selskapet skulle oppløses og at NV skulle overta driften. Bakgrunnen for omleggingen var store kostnader rundt selskapsformen og NRYFs del av aksjekapitalen ble overført til Norsk Varmblod.

Norsk Varmblod ønsker med sammenslåingen å skape et arrangement som kan være en arena hvor avlen møter sporten. Et annet viktig aspekt har vært å finne et anlegg som har de nødvendige fasilitetene for et så omfattende arrangement.

Vinner av 6-årsklassen i dressur ble i 2008 Siril Helljesen og Dorina. – Vi tror dette er et godt tiltak ovenfor den sportslige arenaen, sier leder av Norsk Varmblod Mette Hansson, som ser frem til å få samlet alle finalene igjen etter en del år med separate arrangører av de forskjellige disiplinene.

Store penger for 2004-årgangen
I fjor var det en samlet premiesum på 105.000 kroner i de tre finalene. Femåringene konkurrerte om en premiepott på 40.000 mens det var 65.000 kroner å hente for de med 6 år gamle hester. Dette var fordelt slik at dressurhestene kjempet om den største potten på 48.000, fulgt av spranghestene med en total på 43.000 kroner og feltrittshestene med 14.000 fordelt på de tre beste i de to årsklassene.

Det er antall innregistrerte hester som bestemmer hvor stor premiesummen blir i de forskjellige klassene. Regnskapet for NBT viser at innskuddet fra 2004-årgangen var nesten dobbelt så stort som i årene før og etter. Det betyr at det kommer til å bli enda større penger å hente for de som har 5 år gamle hester i år.

Fordelingen av premiepengene er slik at 75 prosent går til hesteeieren, 20 prosent til oppdretteren og 5 prosent til hingsteeieren.

Kvalifiseringskrav
Sprang: Alle stevner gjennom sesongen
5-åringer: 1 grunnomgang i 1.10 og 2 grunnomganger i 1.20 med maks samlet 8 feilpoeng (kun 4 per grunnomgang)
6-åringer: 1 grunnomgang i 1.20 og 2 grunnomganger i 1.30 med maks samlet 8 feilpoeng (kun 4 per grunnomgang)

Dressur: Alle L- og E-stevner gjennom sesongen i følgende klasser
5-åringer: FEI’s innledende program for 5-åringer (LA) og FEIs finaleprogram for 5-åringer (LA)
6-åringer: FEI’s innledende program for 6-åringer (MB) og FEIs finaleprogram for 6-åringer (MB)

Kvalifisering kan også skje i andre LA/MB klasser ved D-, L- og E-stevner.

Feltritt: Alle D-, L- og E-stevner
5-åringer: 2 kvalifiserende resultater i 90 cm
6-åringer: 2 kvalifiserende resultater i 100 cm

Denne helgen vil det også bli finale i Stall-Ks 4 års Cup. Nytt av året er også at vinnerne av de ulike klassene, inkludert Eliteskuevinnerne, vil bli presentert under Oslo Horse Show i oktober.

Hvis du lurer på hvem som vant de forskjellige klassene i fjor kan du sjekke ut vår dekning.

Hvis du ikke har meldt inn din unghest er det enda ikke for sent. Siste frist for innmelding og kvalifisering i år er 27. juli. Hvis du har en yngre hest kan det lønne seg å melde den inn nå, da innmeldingsavgiften øker jo eldre hesten blir.

Innmeldingsavgift Norsk Breeders Trophy 2009
For norskfødt føll NOK 500,-
For importert føll NOK 500,-
For norskfødt unghest 1 til 2 år NOK 1.000,-
For norskfødt unghest 2 til 3 år NOK 1.500,-
For importert unghest 1 til 3 år NOK 1.750,-
For norskfødt 4-års unghest NOK 1.750,-
For importert 4-års unghest NOK 2.000,-
For norskfødt 5-års unghest NOK 2.000,-
For importert 5-års unghest NOK 2.500,-
For norskfødt 6-års unghest NOK 2.000,-
For importert 6-års unghest NOK 2.500,-

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*