Vivelstads Renoir nr. 9

Dette innlegget ble publisert 13. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Mette Hansson og Vivelstads Renoir ble nummer 9 i helgens semifinale i det danske 4-års championatet.

Den norskoppdrettede hingsten etter De Noir/Resident oppnådde en total på 8,44 i Billund i helgen. Semifinalen er en av to som arrangeres i Danmark før de 26 beste så går videre til selve finalen som finner sted i Odense i midten av oktober.

Vivelstads Renoir som er oppdrettet av Hansson selv fikk 8 for trav, 8,2 for skritt og 9 for galopp. For ridbarhet og samlet inntrykk ga dommerne 8,5. Dermed forbedret de resultatet fra kvalifiseringsklassen forrige måned hvor de oppnådde totalt 8,2.

Hansson og Vivelstads Renoir har gått fra styrke til styrke denne sesongen. De vant kvalifiseringsklassen til Stall-Ks 4-årscup på Kongsberg i juli i år og ble så nummer to i finalen på Linnesvollen for to uker siden, kun slått av Tailormade Temptation. Vivelstads Renoir ble også utnevnt til Årets dressurbetonte 4-åring i Norsk Varmblod under årets eliteskue.

Overlegen Helgstrand
Klassen ble dømt av Niels Erik Böchmann og Jens Holm Christensen. Vinneren ble Sieger Hit ridd av Andreas Helgstrand. Sandro Hit/Donnerhall-hingsten fikk karakterene 9 for trav, 9,5 for skritt, 10 for galopp, 9 for ridbarhet og 9,5 for samlet inntrykk hvilket ga en total på 9,44 og en overlegen seier.

Andreplassen tok Don Rohdian, en Blue Hors Don Romantic-sønn, sammen med Atterupgaards Orthilia etter Gribaldi, som begge oppnådde 8,74.

Tailormade Temptation og Michael Grønne Christensen gjestet Drammen siste helgen i august og vant Stall-Ks 4-års Cup.Norskeide hingster
Ellers var det flere kårede hingster blant de ti beste. Fjerdeplassen tok UNO Don Diablo ridd av Thomas Lassen. Blue Hors Don Schufro-sønnen oppnådde en total på 8,72 med delkarakterene 8,4 – 8,5 – 9,5 – 8,5 – 8,7.

Også syvendeplassen gikk til en kåret Don Schufro-sønn. Blue Hors Doolittle ridd av Ulla Karina Bøgh Hansen fikk karakterene 8,5 – 8,8 – 8,5 – 8,5 – 8,5 og en total på 8,56. Hannoveranerhingsten som har Lauries Crusador xx som morfar ble utnevnt til fløyhingst i Herning i 2008.

På syvendeplass kom hingsten som vant finalen i årets Stall-Ks 4-årscup. Tailormade Temptation etter Tuschinsky/Haarlem ridd av Michael Grønne Christensen fikk karakterene 9,5 – 8 – 8 – 8,5 – 8,5 som ga en total på 8,5, hvilket betød at han denne gangen bare så vidt slo Vivelstads Renoir.

Tailormade Red Rebel etter Blue Hors Romanov/Donnerhall var også i Drammen for to uker siden og ble da nummer 3 med en total på 8,38. I Billund i dag ga dommerne 8,7 – 8 – 8,5 – 8,5 – 8,5 og dermed totalt 8,44.

Begge Tailormade-hingstene eies av Tailormade Horses Aps som er et datterselskap av norske Stiansen Eiendom AS.

Den andre semifinalen i det danske 4-årschampionatet arrangeres neste helg og de 26 beste hestene totalt vil så få starte finalen i oktober.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*