Kåringsnemda på «studietur»

Dette innlegget ble publisert 11. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

Cecilie Kilde og Magne Lilleng fulgte nøye med fra sidelinjen. Det var ikke bare norske hingster som hadde tatt turen til Herning i år. På tribunen fant vi også Cecilie Kilde og Magne Lilleng.

I år hadde et par av de norske dommerne fått støtte fra Norsk Varmblod for å dra på «studietur» til den danske hingstekåringen. Tanken er å studere det danske oppsettet og utveksle erfaringer med den danske kåringskommisjonen.

Cecilie Kilde og Magne Lillengen var på plass i Herning allerede onsdag og fikk anledning til å følge longeringen av de unge gangartshingstene. Dette tiltaket er nytt av året og avlskonsulent i Dansk Varmblod, Karina Christiansen, fortalte at dette hadde vært en nyttig erfaring som DV ville jobbe med å få enda bedre neste år. Hun sa også at DV vil forsøke å få til at også denne delen av vurderingen blir tilgjengelig for publikum fra neste år.

Cecilie Kilde sa at de har hatt en lærerik, men intens uke så langt, etter å ha tilbrakt nærmere tolv timer daglig i messehall M. Begge er erfarne dommere og Cecilie ledet den norske kåringsnemda under årets kåring på Brunstad, som i år bestod av Magne Lilleng og Guri Haarr, i tillegg til at de hadde med Poul Graugaard og Anita Sande som konsulenter.

Hun og Magne Lilleng hadde også forsøkt seg på å prøvedømme gangartshingstene under løsvisningen i Herning, hvilket de synes var en fin øvelse.

– Vi lå ganske riktig hele veien, sa Cecilie Kilde, som også kunne fortelle de håper å få til å dra til en av kåringene i Tyskland senere i år.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*