Årets Hingst 2009

Dette innlegget ble publisert 9. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

Årets Hingst 2009 i Dansk Varmblod ble Cajus (Coronado/Lagano). Foto: Eva Kindahl.Dansk Varmblod utnevnte i år spranghingsten Cajus til Årets Hingst.

Den 15 år gamle hingsten ble selve starten på suksessfylte Stald Cajus, som er eid av Kari og Jack Munch Christiansen. Stutteriet har de siste årene nærmest gjort rent bord under hingstekåringen i Herning, hvor stedets faste rytter, Søren Knudsen, har imponert med sin ridning på unghingstene. Cajus er etter Coronado/Lagano, og er selv far til svært mange suksessfylte avkom, blant annet fire kårede hingster. Én av dem er Party Dance, som ble ferdigkåret i 2008 og ble utnevnt til premiehingst. De andre er Le Cabal, Camelot og Cayman.

Selv stod Cajus spiss i Herning i 1997 med et 10-tall i løshopping, og fikk bronse i unghest-VM i Zangersheide 2000. Sin første seier i Grand Prix fikk han i 2003. Hans meritter på sprangbanen er mange – noen av dem leser du mer om på Stald Cajus’ hjemmesider. Grunnet en skade har dessverre hingsten blitt pensjonert fra sporten, og nyter nå sin pensjonisttilværelse på det lekre stutteriet.

– Han var langt forut for sin tid som en klar eksponent for nåtidens og framtidens spranghest. Jeg er redd for at årets hingst nettopp i starten av sin karrière ble misforstått på det skammeligste. Han har tatt revansje, sa kåringskommisjonens talsmann, Poul Graugaard.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*