Dressurhingst på fløyen

Av de 53 nykårede hingstene utnevnte Westfalerforbundet i dag 15 premiehingster.

Utifra disse ble det også valgt beste spranghest, 2. reservefløyhingst, reservefløyhingst og fløyhingst. Katalog nummer 55 For Contest (e. For Pleasure / Contender / Mytens xx) ble utnevnt til beste spranghest, mens det var hingster med dressurbetont avstamming som la beslag på de andre posisjonene. Sir Donnerhall-sønnen Son of Cologne (Lanciano/Feuerfunke xx) ble 2. reservefløyhingst, mens katalog nummer 6 (e. Belissimo M/World Magic/Florestan I) ble reservefløyhingst.

Den store vinneren i årets Westfaler-kåring ble nr 38 – en hingst etter Fidertanz (Rubiloh/Ehrentusch).
Fidertanz fikk hele fire sønner kåret ved kåringen, og en av dem trakk altså det lengste strået.

Hingstene ble i dag longert, noe som også skal prøves ved kåringen i Herning i Danmark for første gang i 2009. Det er svært interessant å se hvordan hingstene oppfører og beveger seg ved longering i forhold til å gå løse i ringen og løshoppe.

Før kåringen av den ypperste eliten fikk publikum presentert noen av de store hestene innenfor forbundet, blant annet Monte Bellini, Rock Forever, Cornet’s Stern og Lord Loxley. Til sist ble Cornet Obolenskys (e. Clinton/Heartbreaker) historie fortalt i form av et eventyr, med visning av en sammensatt film som blant annet bestod av hingsten selv under løshoppingen da den ble kåret i 2001, og så ved egne og sine avkoms prestasjoner. Det levnet liten tvil om hvem som er den store stjernen i avlsforbundet.

Avlshest.no kommer tilbake med auksjonsresultatene.

PREMIEHINGSTER

1 Ehrentusch / Shardari xx / Fifth Marine x
6
Belissimo M / World Magic / Florestan I
7
Captain Fire / Landadel / Feuerschein II

14
Clinton / Heartbreaker / Ramiro
23
Cornet Obolensky / Lancer III / Paradox I
30
Don Schufro / Havidoff / Doruto
38
Fidertanz / Rubiloh / Ehrentusch
43
Florestan I / Londonderry / Weltmeyer
48
Fürst Heinrich / Weltmeyer / Pik Bube II
55
For Pleasure / Contender / Mytens xx
70
Lord Loxley / Rocket Star / Pilot
80
Real Diamond / Davignon I / Bolero
88
Sandro Bedo / Weltmeyer / Grenadier
91
Sir Donnerhall / Lanciano / Feuerfunke xx
94
Stakkato / Calido / Polydor

Be the first to comment

Legg inn en kommentar