Den svenske kåringen er i gang

Dette innlegget ble publisert 8. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

(Faksimile: Ridsport.se)ASVH er nå godt i gang med sin kåring.

I går ble de 4- og 5-årige hingstene i fase I sjekket hos veterinærer, mens de i dag har blitt bedømt i gangarter. Svenske Ridsport tar bilder av alle hingstene fortløpende og legger dem ut på sine nettsider.

Det har tidligere blitt annonsert at Linghs tidligere rytter Edward Gal skulle komme til Sverige for å ri ham. Men nå er det klart at det blir Mattias Jansson som skal ri den Flyinge-stasjonerte hingsten.

Den norskeeide hingsten Mr Gold G (e. Milan ue. Lobster) har fått denne karakteristikken:

Omdöme gångarter
Lydig hingst med taktmässiga grundgångarter. Behöver utveckla sin bärighet. Goda grundkvalitéer.

Härstamning
Mr. Gold G fick själv dubbeldiplom som 3-åring och kom 5:a i 3-årschampionatet 2008. Modern Golden Delicious H, visades som 3-åring och fick då 9:a på både kapacitet och taxering i hoppning. Hon har hittills lämnat 5 avkommor.

Nyinnkjøpte JJ Rayban som hittil har oppnådd kåring i Hannoveranerforbundet og Norsk Varmblod, skal også stilles i Sverige. JJ Horses’ nye hingst skal etter planen først vises for veterinærene kl 12.20 onsdag 11. februar.

I morgen skal de samme hingstene fra dagens gangartsbedømmelse eksteriørbedømmes. Kåringen avsluttes søndag 15. februar med premiering og clinics. Avlshest.no holder deg oppdatert underveis.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*