Åpen dag på Flyinge

Dette innlegget ble publisert 11. november 2008 og innholdet kan være utdatert.

Det er lett bli litt overveldet i møte med et så tradisjonsrikt sted som Flyinge. Men allikevel sitter en mest igjen med en følelse av at her kommer det til å skje store ting i fremtiden også.

Lørdag 8. og søndag 9. november åpnet Flyinge dørene. Flyingedagene er en nesten 100 år gammel tradisjon og beskrives av arrangøren selv som en ren og skjær hestefest.

Og for heste- og avlsinteresserte var det nok å glede seg over. Anlegget i seg selv er selvfølgelig utrolig imponerende med et historisk sus vi dessverre ikke finner maken til i Norge. Her har det stått hingster siden 1100-tallet og det gjør Flyinge til et av verdens eldste stutterier. Flyinge var statsstutteri fra 1661 frem til 1983 da det ble overtatt av private aktører. Flyinge Stiftelsen har 25-årsjubileum i år.

Under det to timer lange showet fikk vi presentert et godt tverrsnitt av dagens Flyinge. Tradisjonsrike kjøring- og tømmekjøringsinnslag ble avløst av studentkvadrilje og hingsten Jaguar Mail og Petter Eriksson i fullt diskokostyme. Men noe av det mest spennende var kanskje innslaget som het Team Work hvor lovende svenske ryttere viste frem sine hester. Ebba von Essen, Mia von Essen, Mathias Jansson og Pernilla André har alle vært stipendiater ved Ehrengranatakademiet ved Flyinge.

Forbundskaptein og dressurlærer ved Flyinge, Bo «Bosse» Jenå, viste også noen av sine kunstner, blant annet fikk vi se «Svår-rattat» hvor Jenå red sin hest Lamborghini i galopp med én hånd, mens han holdt unghingsten Black Coffeee i øket trav ved siden av. Bo Jenå viste også tømmekjøring av ypperste klasse, sammen med Eva Bratt-Hagtorn.

Flyinge satser idag stort på utdanning og har 150 elever fordelt på 4 utdanningsprogrammer. Du kan lese mer om det på Flyinges egne sider.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*