En smakebit av Herning

5. – 8. mars arrangeres Dansk Varmblods hingstekåring for 30. gang.

I tillegg til de forventede 70 hingstene som blir vist til kåring, vil det også vises mange kårede hingster i dressur- og sprangklasser på forskjellige nivåer. I unghestchampionatet avholdes en landsfinale for Danmarks beste femårige dressur- og spranghester som har kvalifisert seg gjennom en egnethetstest. I hver gren er det kvalifisert 30 hester, av til sammen 491 deltakere. Blant de kvalifiserte hester har en dressurhest oppnådd 910 poeng ut av 1000 mulige, og en spranghest har oppnådd 935 poeng, ifølge Ridehesten.com.
(Video gjengitt med tillatelse fra Dansk Varmblod. Denne filen krever at du har Apple Quicktime, som du får gratis på Apple.com. Sørg for å ha siste versjon dersom du skulle oppleve problemer med avspillingen. Klikk her for å se videoen i et nytt vindu.)

Det vil også være auksjon, hvor avlsgodkjente og ikke-avlsgodkjente 3-årige hingster skal selges sammen med utvalgte ridehester. Kolleksjonen vil være klar på www.varmblod.dk/auktion med videoer av hestene den 10. februar 2008, og om du ikke har mulighet til å reise til Herning, kan du like fullt følge med på auksjonen via live streaming på nettet.

Gallashowene er svært populære, og vil i år ha titelen “Ønskebrønden” som man kan se fredag og lørdag kveld.

Messen Hest & Rytter kan man få kjøpt egne billetter til, om man kun skulle ønske å shoppe og ikke se på hingstekåringen. Disse to arrangementene gjør evenementet i Herning til det største av sin art i hele verden. Utstillingsarealet omfatter 26.000 kvm, og hele 300 utstillere tilbyr sine produkter.

Som Avlshest.no har opplyst tidligere, skal de dressurbetonte hingstene for første gang ikke løshoppes, men longeres for dommerne. Det er også meldt hingster som er avlsgodkjente fra andre forbunds kåringer.

Dansk Varmblod byr også på clinic med velkjente Andreas Schou og Andreas Helgstrand.

Er du fristet? Billetter kjøpes på varmblod.billetten.dk.

Kilde: Ridehesten.com og varmblod.dk

Be the first to comment

Legg inn en kommentar