Disse reiser til U-VM i dressur

Dette innlegget ble publisert 7. juli 2016 og innholdet kan være utdatert.
Maro's Fabergee under 4-årschampionatet på Nes i 2015.
Maro’s Fabergeé under 4-årschampionatet på Nes i 2015.

Heike Kemmer og Mette Ono Njøten har bestemt seg for hvilke ekvipasjer som reiser til Ermelo i slutten av juli, for å delta i Unghest-VM i dressur. 

Tre ekvipasjer er tatt ut – følgende karakteristikk er gitt på norskvarmblod.no:

Finesse

(Hann 2011 e. Fürstenball – Samarant) er en tyskfødt hoppe som eies og ris av Kirsti Svaboe. Ekvipasjen har flere seiere og plasseringer i unghestklasser i år, og vant også lørdag under uttaksstevnet på Stall-K. Uttakskomiteen ga blant annet følgende kommentar til Finesse: «The walk has a good rhythm, with sufficient overtracking. The trot is active and swinging, with a good rhythm and ability to lengthen. The canter is ground-covering with a nice rhythm. A modern, elegant horse, with three good gaits.”

Maro’s Fabergeé

(NV 2011 e. Fassbinder – Romanov) er avlet av Linn Næss Evensen, og er eid og ridd av Silje Tornvik. Ekvipasjen har vært en gjenganger i toppen av resultatlistene denne sesongen. Maro’s Fabergeé ble også best blant 4 åringene ved NV sin unghesttest i Drøbak 2015, og vant også årets Elitefinale. Uttakskomiteen hadde blant annet følgende å si om Maro’s Fabergeé: The walk has a clear rhythm, but needs more energy, a more swinging back and more overtracking. The trot is swinging and active, with very good extensions. The canter is fairly good, but needs more impulsion from the hind legs through the back for a more uphill tendency. An elegant and positive horse.

Tailormade Laika Møllegård

(DV 2010 e. Skovens Rafael – Weltjunge) er en danskfødt hoppe som eies av Tailormade Horses. Rytter er Ellen Birgitte Farbrot. Ekvipasjen vant 6 års klassen begge dager under uttaksstevnet på Stall K. Om Laika Møllegård hadde uttakskomiteen følgende å si: The walk has a good rhythm, with good overtracking and activity in both collected and extended walk. The trot is active and swinging, with the ability to lengthen. The canter is regular and needs a clearer uphill tendency.