Norskoppdrettet hingst kåret i Zangersheide

Dette innlegget ble publisert 26. september 2017 og innholdet kan være utdatert.
Carlos e. Cascadello I/Balou du Rouet var en av 3-åringene som gjorde mest inntrykk under løshoppingen i Zangersheide.

Parallelt med UVM i sprang, er det også hingstekåring på Zangersheide. I år ble en norskoppdrettet hingst kåret. 

For denne hingstekåringen er det forbesiktigelse og kåring i samme arrangement. I alt tolv 2-årshingster ble presentert for dommerne Eric Lavallois, Luc Tillemann og Heinz Meyer. Fire av disse ble kåret. 

En av hingstene som dommerne valgte å trekke frem var Jappaloep e. Eldorado van de Zeshoek/Coriano Z – «en komplett hest».

7 unghingster kåret

Av 3-årshingster ble det vist frem 42 stykker. Av disse ble sju kåret. – Vi hadde en god kolleksjon, sa Heinz Meyer. – Av de 22 hingstene som kom til andre runde hvor de løshoppet valgte vi å godkjenne elleve stykker. Totalt 15 hingster ble presentert under rytter og det er veldig interessant. Du kan lære mye om en hest utifra hvordan den fungerer under rytter, om ridbarheten og galoppen enn utifra hvordan en hingst løshopper, forklarte dommeren. 

Eric Lavallois og Heinz Meyer valgte å trekke fram 3 år gamle Jappaloep SA e. Eldorado van de Zeshoek/Cuyleinge Z/Cariano oppdrettet av TH Sanders Peeters, som de mente var av en veldig god type, viste en god galopp og hadde et godt sprang. Det var en komplett hest, uttalte dommerene. Eric Levallois ville også trekke frem Carlos  e. Cascadello I/Bodina W/Balou du Rouet, oppdrettet av H.G. van Wijlck. Se bilder av alle de nykårede hingstene nederst i artikkelen.


De eldre hingstene ble bl.a. vist frem under rytter før trøstefinalene på lørdag. Femten hingster ble kåret, bl.a. Maximillian e. Equest Carnute/Sioux de Baugy som er oppdrettet av norske Amund Eide. 

Fuksen ble født 2001 i Danmark hvor Amund har flere av hestene sine. Han er første føll til Selle Francais-hoppen Floralie de Baumee, som er etter Sioux de Baugy. Året etter Maximillian kom til verden fikk hoppen en helbror til Maximillian, som heter Colibro. Han går i dag internasjonalt 150-klasser, og har blitt ridd av blant annet Thomas Konle og Armin Schäfer.

Maximillian ble i 2012 tatt ut til OL med sin rytter John Whitaker. Les mer om Maximillian og Amund Eide her.

 I 2013 mottok hingsten utmerkelsen «Årets spranghingst 2013» i Oldenburg-forbundet på grunn av sine svært gode resultater i sporten.