«Årets spranghingst 2013»

Dette innlegget ble publisert 25. november 2013 og innholdet kan være utdatert.


Maximillian er utnevnt til «Årets spranghingst 2013» i Oldenburg-forbundet. Hingsten er oppdrettet av norske Amund Eide. 

Hingsten kom for alvor i søkelyset i fjor, da John Whitaker red hingsten til fantastiske resultater og ble tatt ut til de olympiske leker i London.

Under kåringen i Oldenburg-forbundet i helgen ble hingsten trukket frem på den årlige hingsteparaden. Etter å ha hoppet støttene ut til stor applaus, kom hingsten inn igjen for å motta sin pris som «Årets spranghingst 2013» i Oldenburg-forbundet på grunn av sine svært gode resultater i sporten. Maximillian ble kåret i OS i 2013.

maximillianIMG_2310

Fuksen, etter Equest Carnute, ble født 2001 i Danmark hvor Amund har flere av hestene sine. Han er første føll til Selle Francais-hoppen Floralie de Baumee, som er etter Sioux de Baugy. Året etter Maximillian kom til verden fikk hoppen en helbror til Maximillian, som heter Colibro. Han går i dag internasjonalt 150-klasser, og har blitt ridd av blant annet Thomas Konle og Armin Schäfer.

Om Maximillians mor sier Amund at det var en enormt talentfull hoppe. Hun ble dessverre skadet som unghest, og ble halt ved forsøk på opptrening. Derfor ble hun bedekket som 6-års. Etter han fikk de to helbrødrene solgte Amund så hoppen til dyrlege Jens Kvist som han hadde henne hos i Danmark.