Rosso Picez til Marc Bettinger

Dette innlegget ble publisert 12. januar 2017 og innholdet kan være utdatert.
Rosso Picez
Maya Surana og Rosso Picez under Spring Tour i Spania våren 2016


Tobajo Picez-sønnen er solgt til den tyske sprangrytteren Marc Bettinger.

I desember ble det klart at Kari Egges oppdrett, Emilia Rose (e. Heartbeat/Animo u. Romalinda), var solgt til den svenske sprangrytteren Douglas Lindelöw

Nå er det kjent at også et annet avkom fra Romalinda er solgt til en annen kjent sprangrytter, Marc Bettinger. – Rosso Picez er på plass hos nye eiere etter en omfattende veterinærundersøkelse hvor alt var i orden, forteller eier Eva Westby til Avlshest.no i dag.

Rosso Picez som føll
Rosso Picez som føll
Rosso Picez og Maya Surana
Rosso Picez og Maya Surana under Spring Tour i Spania våren 2016

Hun kjøpte Norsk Varmblod-vallaken Rosso Picez (e. Tobajo Picez) av oppdretter Kari Egge som føll i 2010. – Det er en litt morsom historie, forteller Eva. – Datteren min og jeg var på en hoppeutstilling med en holsteinerhoppe vi da hadde. Vi hadde ikke peiling på hva dette var, men hoppen fikk kjempegode resultater og vi var veldig fornøyd. På utstillingen var det også føll, og datteren min så Rosso, som hun umiddelbart sa til meg at den må vi ha! Det var forelskelse ved første blikk, og føllet fikk også gode karakterer, både på utstilling hos Norsk Varmblod og Føllfestivalen. 

Kari var på utstillingen med Romalindas første føll sammen med sin egen datter. Siden de begge var mødre med døtre på sine første utstillinger, ble det en spesiell opplevelse siden de var i samme situasjon. 

Tiden som unghest

Tiden som unghest brukte Rosso Picez på løsdrift hos Per Ove Siggerud i Norge og Sverige. Deretter kom han hjem til Drøbak og ble klargjort for unghesttestene. Han vokste mye, og fikk mer tid på seg – dermed ble planene om 3-årstest lagt vekk. Imidlertid ble han satt i gang til 4-årstesten av Therese Halvorsen, men det viste seg at det ble for knapp tid. På testen endte Rosso Picez opp som 1. premiehest som gangartshest, men ikke som spranghest.

Rosso Picez som føll
Rosso Picez som føll

Likevel ble han gitt som sjanse som spranghest, og fra han var 4 år til han var 6 år stod han hos Maya Surana i Belgia. Allerede som 4-åring var han ettertraktet som feltrittshest, men Eva ønsket ikke å selge på det tidspunktet. I disse årene i Belgia har Rosso Picez fått mye erfaring fra internasjonale stevner og har blitt introdusert for det meste en unghest trenger. – Maya har gjort en kjempejobb, forklarer Eva. 

Etter hvert tok Veronica Gylthe over tøylene, og Rosso Picez ble startet på stevner i Tyskland og Danmark. Så gikk turen gikk til Hallmesterskapet i Arendal i oktober. Dette var faktisk første gang Rosso Picez var i Norge siden 4-årstesten og hans første konkurranse i hjemlandet. 

Solgt til Sveits

Nå er hesten solgt til Marc Bettinger og står i Sveits. Det er hans kone, Faye Schoch, som skal ri hesten. – Vi ønsket ikke å selge hesten til en salgsstall, og har blitt fortalt at de har internasjonale planer for hesten, forteller Eva som eide Rosso Picez sammen med Gylthe da han ble solgt.

– Dette er utrolig spennende! Vi gleder oss til å følge han videre i en forhåpentligvis stor og lang karriere som spranghest. Det er jo moro at Norsk Varmblod, og særlig da etter Picez, blir utlendinger og særlig da til proffe ryttere.

Marc Bettinger
Marc Bettinger